Pixabay

Есента ухае доста приятно, особено ако във фурната печете някой сладкиш с ябълки. Ароматът на леко запечения и карамелизиран плод е истинско изпитание за небцето. Освен кекс, баница или щрудел, може да си направите и страхотен пай. 

 
Ябълковият пай е доста по-различен от нашите тестени десерти. Най-често се приготвя с маслено тесто и не изисква кой знае какви умения в кухнята. Затова днес ви предлагаме една рецепта за него, която да опитате у дома. 
 
Ето и какви продукти са ви необходими: 

За тестото
 
- 300 г. брашно; 
- 100 г. захар; 
- 1 яйце; 
- 200 г. студено масло
- щипка сол; 
- пудра захар за поръсване. 
 
За плънката
 
- 750-800 г. ябълки; 
- 4 с. л. захар; 
- 1/2 ч. л. сух джинджифил; 
- 1 ч. л. екстракт от ванилия; 
- 2 с. л. ром; 
- половин шепа златни стафиди;
- щипка канела; 
- сока от половин лимон + малко настъргана кора. 
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите, вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase