Снимка: iStock

Продукти:

1 и ½ чаши брашно
1 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица червен пипер
1 чаена лъжица чеснов прах
2 яйца, разбити
250 мл бира
½ чаша олио за пържене
5 зелени домата, нарязани на колелца
 
Приготвяне:
 
В голяма купа смесете брашното, двата вида пипер, чесновия прах, разбитите яйца и бирата. Разбъркайте добре с телена бъркалка до хомогенна смес. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Потопете всяко колелце зелен домат в получената панировка, след което пържете в сгорещената мазнина до златисто. След като са готови, поставете панираните домати върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase