Снимка: Istock

Продукти:

4 големи ябълки
5 с.л. разтопено масло
2 с.л. кафява захар
2 пакетчета крема сирене
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт

Приготвяне:

Измийте ябълките и отрежете малка част от страната на дръжката. Издълбайте част от вътрешността им, като задължително премахнете кочана със семките. В купичка комбинирайте маслото, захарта и канелата. Намажете обилно ябълките с тази смес отвътре. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

За да направите пълнежа комбинирайте крема сиренето, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбийте с помощта на миксер.

След като минат 20 минути, извадете ябълките от фурната, напълнете ги хубаво с крема и запечете за още 10 минути. Преди да сервирате може да поръсите с натрошени ядки или бисквити.

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase