Снимка: Youtube

Продукти:

500 г пилешки гърди
1/2 опаковка паста по ваш избор
2 чушки
1/2 глава червен лук
2 скилидки чесън
4 малки домата
1 чаша мляко
1 чаша течна сметана за готвене
зехтин
червен пипер
сол, черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете пилешкото месо на малки парчета и ги поръсете с червен пипер. Сложете зехтина в добре загрят тиган и запържете пилешкото. След това отделете месото в чиния и в същия тиган задушете нарязаните зеленчуци. Ако е необходимо прибавете още малко зехтин. Докато приготвяте месото и зеленчуците сварете пастата според указанията на опаковката.
 
Прецедете готовата паста, но запазете около чаша от водата, в която се е варила. Върнете пилето при зеленчуците и прибавете млякото, сметаната и пастата. Гответе още няколко минути, за да се свържат добре всички съставки и за да се получи гъст сос. Ако е необходимо разредете с малко от водата, в която се е варила пастата. Накрая овкусете със сол и черен пипер.

Още рецепти можете да видите в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase