Снимка: Istock

Маслото от ший е едно от най-полезните и ефикасни масла с широка употреба. Можете да го използвате по много начини за здраве и красота. Полезните си качества дължи на мастните киселини в състава си, както и на витамините А и Е, които са мощни антиоксиданти, потискащи възпалението, забавящи стареенето и стимулиращи регенерацията на клетките.

За какво да използвате масло от ший?

Против бръчки

Маслото от ший е чудесно средство да забавите стареенето и да намалите видимостта на бръчките и фините линии. Редовното нанасяне на масло от ший в проблемните и податливи на бръчки зони намалява кожните гънки, стимулира колагена и прави кожата мека и еластична.

Против възпаления

Маслото от ший има свойството да успокоява кожата, тъй като потиска възпаленията благодарение на мастните киселини в състава си. Може да се прилага при екзема, зачервена, раздразнена кожа, при акне, защото и ма противовъзпалителни и антибактериални качества, които потискат възпаления от различен характер.

За превенция на стрии

Стриите са проблем, с който повечето жени се сблъскват. За да намалите видимостта им и да предотвратите появата на нови, използвайте масло от ший редовно. То прониква в дълбочина, хидратира, овлажнява и подхранва кожата, стимулира еластичността ѝ и синтеза на колаген.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase