Снимка: Istock

Пчелният клей е един от най-здравословните продукти, които природата може да ви подари благодарение на пчелите. Той се нарича още прополис и е основна съставка в много хранителни добавки и лекарства без рецепта, които подобряват здравословното състояние, като основно въздействат върху имунната система.

През есента и зимата, когато вирусите започват да ни нападат ожесточено, ни трябва силен имунитет. Пчелният клей е тук, за да се погрижи за имунната ви система, но и не само за нея. Той дава множество превъзходни ползи на организма. Вижте какви.

Защо пчелният клей е толкова полезен?

Пчелният клей е богат на множество витамини и минерали

В пчелния клей се съдържа цяла палитра елементи, от които здравето и организмът ви се нуждаят. Сред тях са магнезий, калций, фосфор, йод, желязо, калий, натрий, цинк, мед, както и витамините С, Е, група В. В пчелния клей се съдържат и мощни антиоксиданти, полифеноли, флавоноиди, имащи огромно въздействие в потискането на възпаленията.

Мощни антивирусни свойства

Пчелният клей има противовъзпалителни и антивирусни свойства, които помагат на имунната система да се справи с атаката на патогените отвън. Колкото по-малко възпаления има в тъканите, толкова по-лесно е за имунната система да се фокусира върху отблъскването на вирусите и бактериите.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase