Източник: Reuters

Щастие на работното място. За много хора това е доста трудно за постигане. Те отиват в офиса и само броят часовете до напускането му, правят всичко през пръсти, не помагат на колегите си и действията им подсказват, че светът им е крив. Други често викат и крещят, а основната причина за напрежението им са лични проблеми или неудовлетвореност от постигнатото. 

Тази картинка може да се промени!
 
Нашето настроение силно влияе върху производителността на работното място. Дори и да обичаме работата си, все ще има няколко дни в месеца, в които някой ще ни ядоса, ще прегреем и избухнем емоционалн, ще се провалим. Това няма да се случва често, ако спазваме няколко основни съвета. Те помагат за това да се чувстваме по-щастливи и удовлетворени, за преработване на стреса и негативните емоции, натрупани по време на работния ден. 
 
Проблемите в работата неминуемо се отразяват върху здравословното ни състояние. Например нервен стомах от притеснение и стрес, депресия заради лошите резултати, подут корем от неправилно хранене на крак, суха кожа заради липсата на достатъчно течности, лющене на скалпа на главата и други. Ето какво може да ни накара да станем по-щастливи на работа:
 
1. Поетите ангажименти и обещания са за изпълняване 
 
Когато обещаем да изпълним нещо на работното място, от нас се очакват определени резултати. Ако забравим за поетия ангажимент и не го изпълним, ние не оправдаваме очакванията на околните. Колкото повече задачи не свършим, толкова повече ще ни сочат с пръст и това ще повлияе на нашето емоционално състояние.

Има поне още 7 прости стъпки, с които можем да подсигурим оптималния си релакс на работното място. Обърнете внимание на последното предложение от списъка, който ще откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase