източник: Reuters

Изпитването на страх и безпокойство от сексуалното представяне пред партньора е честа причина за липсата на удоволствие от интимния контакт. 

Постоянните тревоги за външния вид или способностите в леглото могат да доведат до стресиращ и изнервящ секс, дори до нежелание за сексуални преживявания.
 
Сексът е повече от физическа реакция, тъй като възбудата е тясно свързана с изпитването на емоции. Но когато умът ни е прекалено стресиран, за да се съсредоточи върху секса, тялото ни не може да се вълнува, обясняват експерти.
 
Някои от причините за безпокойство при секс са страх, че няма да се представим добре в леглото и да отговорим на очакванията на партньора; загриженост за телесното тегло и начина, по който изглежда тялото ни; проблеми и трудности във връзката; размерът на пениса при мъжете; преждевременна еякулация и др.
 
Състоянието на ума може да има голямо влияние върху способността ни да се възбудим. Дори, ако сме в компанията на човек, който ни привлича сексуално, може да почувстваме несигурност за възможностите си да удовлетворим нуждите на партньора. 
 
Как да се справим с проблема, можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase