Малко пари в зле функциониращата здравна система на една болна нация – това е песимистичният извод на „Здравен дебат“ – най-новата рубрика в Puls.bg.

Извод, който едва ли би изненадал някого.

Не от вчера темата „здравеопазване“ е сред най-болните у нас. За цените на лекарствата, неуредиците в здравната система, институциите се говори много, но накрая, вместо адекватни промени, получаваме чаша студена вода.  

Красноречив симптом за масовото недоволство на българина са резултатите от проведените в „Здравен дебат“ анкети.

Мнозинството от гласувалите в тях са на мнение, че българите боледуват често. Като причина за това 53% посочват стреса, в който живеем, а 21 на сто обвиняват лошото здравеопазване.

Според 71% от анкетираните за него не се отделят достатъчно средства, а 64 на сто са убедени, че цялата здравна система у нас е корумпирана.  

На въпроса „На европейско ниво ли е (българското) здравеопазване?“, 50% отговарят с ироничното „Това здравеопазване ли е?“

Подобен е духът и на повечето коментари и читателски мнения, на които Puls.bg предоставя свободна трибуна.

И за да не се размие темата в поредното говорене, от най-посещавания здравен портал у нас се ангажират да поставят всички назрели въпроси пред отговорните фигури – политици, институции, организации.

С надеждата да предизвикат ако не болестно състояние, то поне симптоми на политическо безпокойство. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase