Алкохолът променя поведението и личността до такава степен, че ни прави други хора.

Експерти от Министерството на здравеопазването на Великобритания определят девет типа личности според вида алкохолизъм, съобщава в. "Гардиън".

Те са установили, че сред хората, които редовно превишават седмичната доза (35 грама за жените и 50 за мъжете), има такива, които пият сами, под влияние на депресия, и други, които се натряскват в баровете, стремейки се към брутален имидж .

Под въздействието на алкохола се формират следните типове личности:

Такива, които пият, за да свалят напрежението - те използват алкохола, за да станат отново господари на живота си и да релаксират. Това са най-често мъже и жени от средната класа.

Пияници конформисти - тях ги движи стремежът към съпричастност и опитите да организират своя собствен живот. Обикновено това са мъже между 45 и 59 години, занимаващи се с физически труд.

Пиещите от скука употребяват алкохол, за да "убият" време. На тях им е необходим допинг, за да оцветят монотонния си живот. Пийнали, те вече се чувстват в безопасност.

В  депресивен алкохолик  може да се превърне човек от всяка възраст и от двата пола, независимо към коя социално-икономическа група принадлежи. Такива хора са лишени от подкрепа и защита.

Компенсиращите алкохолици ги ръководи желанието да поддържат връзка с близките си.

Пиещите заради компанията просто искат да са съпричастни. Това са мъже и жени от ниските слоеве на средната класа, които пият, събирайки се в голяма компания с приятели.

Пияниците хедонисти се стремят да изпаднат в еуфорично състояние и  да "се изключат". Сред тях са предимно разведени хора с пораснали деца, които искат да се отделят от тълпата.

Мачо алкохолиците прекарват по-голямата част от времето си в баровете. Това са мъже от всички възрасти, които искат да бъдат забелязани.

Зависимост "На границата" е присъща за тези, за които барът е техният втори дом. Те са там денем и нощем, в празник и делник. Пият бързо и по много.

Британците са се заели с нелека задача. Оказва се, че хората трудно могат да бъдат убедени в отрицателните страни на алкохола. Особено тези, които го употребяват в прекалени количества и той е станал част от живота им.
Те приемат борбата срещу алкохолизма като посегателство, което предизвиква защитна реакция у тях и пълен отказ да се борят с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase