Снимка: БГНЕС
Гърция наскоро успя да излезе от продължилата десетилетие криза, която коства четвърт от брутния вътрешен продукт на страната. Новият коронавирус, който е надвиснал над туристическия сектор, носи нова заплаха за започналото възстановяване, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
Туризмът генерира една пета от БВП на Гърция и над една четвърт от работните места в страната, по данни на базирания в Лондон Световен съвет за пътуване и туризъм. Гърция е втората страна в Европейския съюз след Кипър, която е най-застрашена от нови трудности в бъдещите години относно туризма. 
 
Атина вече издаде заповед за затваряне на сезонните места за настаняване, което включва над половината от хотелите. Правителството нареди и затварянето на плажовете, след като в неделя се появиха множество хора по бреговете заради топлото време. 
 
"Хотелът ни беше резервиран напълно, но над половината от резервациите изобщо не се появиха и се очаква да стане още по-лошо", заяви собственик на хотел с 25 стаи в Атина. "Хората са изплашени", добави той. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase