Снимка: Dnes.bg

22 000 евро глоба трябва да плати шофьорът на джип, който в пияно състояние шофира върху релсите на трамвая в Брюксел. Това реши съдът, който разгледа едно от най-джигитските проявления в белгийската столица тази година.

През февруари шофьорът влезе с колата си в подземния тунел на трамвая и шофира върху релсите му почти 2 километра, преди Range rover-ът му да спука гуми и да се заклещи в канала. Джипът успя да измине по релсите три трамвайни спирки, достигайки до натоварената международна южна гара на Брюксел, преди да блокира.

Водачът отказа да излезе от колата при пристигането на полицията, настоявайки, че е следвал дословно указанията на своя GPS. Впоследствие се оказа, че той е пиян и не е могъл да прецени ситуацията.

Изваждането на колата изпод земята представляваше сериозна трудност, тъй като возилото се оказа твърде тежко, за да се качи върху ремонтна дрезина и е трябвало да бъде изтегляно със специални машини, използвани за дърпане на трамвайните мотриси.

При инцидента няма пострадали, но е бил повреден железния път. Заедно с разходите по изваждането на колата от тунела и загубите на компанията за градски транспорт от спирането на движението, сумата е набъбнала до впечатляващите €22 000.

Сметката ще бъде изпратена на застрахователя на извършителя, но според прокурора най-вероятно водачът сам ще трябва да плати част глобата, тъй като е шофирал пиян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase