Снимка: Pixabey

16-годишно момче от София отива на съд за извършени грабежи.

Младежът е обвинен за това, че е извършвал кражби от 2 ноември до 5 декември на територията на София. Момчето откраднало парични суми в размер на 1600 лв. от различни пострадали граждани, като за тази цел използвал сила и заплашвал.

Първото от криминалните деяния 16-годишният извършил на 2 ноември, около 04:30 ч. сутринта. От магазин на ул. "Станислав Доспевски" в столицата, обвиняемият отнел сумата от 700 лева, като употребил за това сила и заплашване. Обвиняемият опрял нож в тялото на касиерката, обръщайки се заплашително към нея с думите: "Давай парите, давай парите!".

На 5 декември, около 03:15 часа, отново от същия магазин, той в съучастие с неустановено лице, отнел сумата от 900 лева, като отново употребил за това сила и заплашване.

Той и съучастникът му нанесли удари с ръце по тялото и главата на касиера, докато неустановеното лице опирало нож в различни части на тялото на пострадалия, като през цялото време двамата викали заплашително: "Това е обир, дай парите, дай парите!".

Престъплението, за което младежът е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода. Предвид високата обществена опасност на деянието, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase