Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ задържаха 61 160 къса (3058 кутии) цигари, скрити в хляб, в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 25 април митническите служители извършили проверка на излизащ от страната товарен микробус, който според представените транспортни документи превозвал хляб. Микробусът е сканиран с рентген и са набелязани подозрителни зони с различна плътност. При физическата проверка митничарите открили в шест от касетите, че в самуните хляб са скрити стекове с цигари. Тютюневите изделия са с български акцизен бандерол и са били укрити, след като вътрешността на хляба е била предварително издълбана.

Акцизните стоки са задържани, като на водача е съставен акт за установяване на административно нарушение.

От 16 април на границите на страната се провежда съвместна операция между органите на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, Главна дирекция „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите, с цел противодействие на контрабандата. На различните гранични пунктове се извършват проверки, както от съвместни екипи, така и самостоятелно от отговорните институции, информираха от митническата агенция.

От началото на годината при 16 случая на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат са задържани общо 45 822 кутии или 916 440 къса контрабандни цигари, показва справка на сайта на Агенция „Митници“.
(Кореспондент на БТА във Видин Росен Младенов)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase