Снимка: Архив, Reuters

Районната прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми 40-годишния Асен А. и 32-годишния Джавет Ю. заради побоя над гребците и техните треньори в Асеновград.

Още по темата

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, те са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт между българи и роми.

Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди, вече са задържани девет лица, на които съдът в Асеновград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30 юни 2017 г., припомнят от прокуратурата.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт. Те за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Асен А. е осъждан, а Джавет Ю. не е.

Издирват се и други лица, участвали в боя в Асеновград на 26 юни 2017 г.

Междувременно районната прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда срещу Петър Низамов-Перата. По време на един от протестите в града той нападна оператор на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase