Снимка: Информационна агенция "Черно море"

Паралелно разследване проучва дали зад изчезването на бившия шеф на Института по Океанология към БАН проф. Веселин Пейчев не стои рапанджийската мафия. То се прави от Сдружението на превозвачите.

"Проф. Пейчев участва в много организации. Ние започнахме паралелно разследване. Индикациите водят, че изчезването му е вследствие на неговата професионална дейност", каза председателят на сдружението Максим Петков пред Нова тв.

Още по темата

Освен че проучва дали в изчезването на професора не е замесена така наречената "рапанджийска мафия", сдружението проверява и дали то не е свързано с подводната археология. Според Петков това не е изключено.

Вече шести ден от варненския професор няма и следа. За последно той е бил видян на спирка в морската столица, където трябвало да хване автобус за кв. "Виница". Професорът трябвало да отиде на гости на дъщеря си, която живее там.

Преди това Пейчев и негов приятел, проф. Димитров, пътували с автобус от кв. "Аспарухово". Разделили се пред т.нар. "Червен площад". Телефонът на професора давал свободно до неделя вечерта.

Веселин Пейчев 13 месеца беше временно изпълняващ длъжността директор на Института по океанология, а неговата тясна специалност е "Морска геология и археология".

По време на управлението на проф. Пейчев на Института по океанология, той успява да издейства от държавата над 1 млн. лв. за научноизследователска дейност на кораба "Академик".

Когато обществената поръчка беше задействана, се проведе конкурс за нов директор на Института и той беше спечелен от друг човек. Новият ръководител спря обществената поръчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase