Снимка: архив "Булфото"

Брадви, ножове и дори пистолет влязоха в употреба при схватка между две групи в старозагорско село. Причина за свадата бил опитът на млад ром да отвлече жена. По думите му той я искал за булка, но според други мнения щял да я включи в мрежа за проститутки.

При сбиването 25-годишният Кънчо бил прострелян в корема и опериран по спешност в клиниката по коремна хирургия на Университетската болница в Стара Загора.

Куршумът от пистолет "Джерико" перфорирал тънко черво на пострадалия, пише "24 часа".

Преди това Кънчо и двама негови авери на възраст 24 и 27 години изчакали да се стъмни и към 18,30 часа пристигнали с лека кола в село Коларово, за да отвлекат младата жена.

Тепърва разследващите ще изясняват със сигурност целта на отвличането - според едни така Кънчо искал да си вземе булка, но според друга версия мургавите от Калояновец възнамерявали да включат момичето в трафика на проститутките.

Нарочената жена обаче разбрала за намеренията на душманите си и потърсила закрила от свои колеги - мъже на 50, 37 и 28 години. Тя била работничка на арендатора от Стара Загора Димитър Димитров, на 57 години, който освен зърно гледа и овце в района на Коларово.

Разправията между двете групи ескалирала малко преди 19 часа, като "аргументи" в нея били извадени брадви и ножове. Тогава дошъл арендаторът, който, според разкази в селото, бил нападнат от тартора на натрапниците Кънчо с брадва.

За да се защити, Димитров първо стрелял във въздуха със законния си пистолет "Джерико", а след това последвал и изстрел в корема на младия мъж.

В сбиването бил контузен в главата, но леко, още един от нападателите от Калояновец, мъж на 27 години.

Сигнал за инцидента е подаден в районното управление на МВР В Раднево в 19,05 часа.

Пристигналите намясто полицаи успели да отърват от ромски линч стрелеца, който е задържан за 24 маса.

Той предал на униформените доброволно законния си пистолет, с който стрелял.

От участниците в инцидента са иззети още брадва и нож. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство за опит за убийство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase