Снимка: Булфото

Приятелите на убития във Варна културист Николай Димов смятат, че има доста спорни моменти в разследването и ще наемат частен детектив, за да ги разплете.

40-годишният як мъж бе намерен мъртъв в апартамента на съпругата си Анита Мейзер в морската столица. Според тях Николай бил смирен и кротък, а семейството му било опорочено от Анита.

Според приятеля на Николай - Павел Зидаров, убийството със сигурност не е по непредпазливост.

"Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си и да създаде друго семейство", казва той, цитиран от "24 часа".

Още по темата

Друг от близките на убития пък твърди, че двамата не били правили секс от година и непрекъснато се карали.

"Николай не е вземал нито анаболи, нито упойващи вещества, както се твърдеше", каза и Венци Чанев, собственик на залата, в която е тренирал съпругът на Мейзер. И той потвърждава, че от известно време нещата между двамата съпрузи не вървели.

Според него Анита постоянно държала сметка на мъжа си къде ходи, следяла го и го търсела по телефона, докато той тренира в залата.

Вчера пък един от адвокатите на Анита Мейзер - Росен Желязков, заяви, че е доказано, че няма насилствена смърт и че смъртта на културиста Николай Димов е настъпила вследствие на задушаване.

"Според материалите по делото слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие. От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината. Няма умисъл в причиняването на смъртта на мъжа", каза адвокатът пред Нова тв.

Съдът обаче постанови, че има достатъчно събрани доказателства срещу Мейзер за извършването на двете престъпления, в които тя е обвинена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase