Снимка: Facebook

Случай с 32-годишна българка, пребита до смърт от своя приятел, предизвика протестни демонстрации срещу домашното насилие в Мадрид, съобщиха испански медии.

Трагедията със Светослава Емануилова се разиграла на 14 ноември, но през последните дни са станали известни подробности от разследването.

От една година красивата българка живеела с 34-годишния испанец Алберто в квартал "Карабанчел". Призори във фаталния съботен ден двамата се прибрали от дискотека и помежду им избухнал скандал. Съседи чули крясъци и шум от трошене на покъщнина. Смята се, че убийството е извършено около 10 часа сутринта.

Още по темата

Сигналът до полицията обаче бил подаден чак към 19 ч от приятелка на Алберто, на която той си признал. Според криминалисти лицето на Светослава било обезобразено от удари с юмруци и ритници, а смъртта й е настъпила от три удара с нож. Алберто веднага е арестуван.

Месец преди убийството младата жена подала оплакване за домашно насилие срещу агресивния мъж. Според съседи или не били предприети мерки, или испанецът бил привикан в полицията, но само обещал да не посяга на приятелката си и с това се приключило. Така или иначе двамата продължили да живеят заедно.

Светослава не споделила проблемите си със своите родители, които също са в Мадрид. Хора от квартала смятат, че ако по жалбата на българката са били наложени ограничителни мерки на Алберто, убийството е можело да бъде предотвратено.

Бащата на Светослава - Николай, е от град Елин Пелин, а майка й - от ботевградското село Трудовец, съобщи Нова тв. Родителите й работели в чужбина от години, а Светослава живеела при леля си в Трудовец. Завършила висшето си образование в Международното висше бизнес училище в Ботевград и през 2012 г. заминала при родителите си в Мадрид. Работела в ресторант в центъра на испанската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase