Архив: Булфото

Полицията задържа престъпна група, специализирала се в кражба на кабели в областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол, съобщиха от МВР.

Групата от осем души е задържана при две последователни акции на служители от „Криминална полиция“ и Стара Загора. Всички те са криминално проявени, осъждани за кражби и грабежи.

На 24 септември полицаите предприемат задържане на групата след получена предварителна информация за дейността им. В момент на кражба на силов електрически кабел и осем трансформатора от обект в село Дядово, община Нова Загора, са задържани трима души - Я.А. на 39 години, Г.Й. на 29 години, и И.Д. на 34 години.

При втората акция на 12 ноември e задържана другата част от престъпната група -  П.А. на 37 години, Д.А. на 36 години, Б.М. на 33години, Г.Е. на 35 години и 37-годишният Д.Р.

Петимата са задържани в град Стара Загора от служители на Второ РУМВР - Стара Загора, докато предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали меден кабел 200 метра за около 2000 лева, предмет на кражба на 8 ноември. 

В хода на действията по разследването, и в двата случая са открити и иззети откраднатите кабели, както и други вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на групата. Образувани  са досъдебни производства, като на осемте мъже съдът е постановил мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase