Снимка: Булфото, архив

Полицаите, които са присъствали по време на обиска на 20-годишната студентка Борислава Латинова, която се оплака от упражнено насилие, ще бъдат подложени на детектор на лъжата. Това съобщи директорът на СДВР Младен Маринов.

Още по темата
Латинова заяви чрез медиите, че е била унижена от полицейска служителка от Четвърто районно управление, докато е била проверявана.

Инцидентът се е случил четвъртък вечерта, след като в центъра на столицата колата, в която е пътувала, е била спряна от полицейски патрул за проверка като част от операцията заради убийството до 19-о училище в София, където бе застрелян 38-годишният бизнесмен Николай Найденов.

По случая с оплакването се води вътрешна проверка и отделно прокуратурата извършва друга проверка за престъпление, обясни Маринов.

Той обаче отказа да отговори дали на момичето е бил издаден протокол за обиска, като единствено посочи, че това е обект на проверката.

От СДВР съобщиха още, че починалият в Осмо районно полицейско управление арестант е бил сам в килията си, когато му е прилошало.

Мъжът е таксиметров шофьор и заедно със свой колега е превозвал сирийци, когато са били арестувани. Той е бил настанен в килия с няколко сирийски граждани, които са били изведени малко преди да почине.

Сигнал, че мъжът се намира в "неестествено състояние" е бил подаден към 9.30 часа, обясниха от СДВР. 

Младен Маринов посочи, че сирийците и таксиметровите шофьори са били задържани по подозрения за участие в трафик на хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase