Евелин Банев-Брендо. Снимка: БТА

Евелин Банев-Брендо, чиято 10-годишна дъщеря беше отвлечена тази сутрин пред дома й в кв. Бояна, не е бил заплашван, твърди неговият адвокат Ина Лулчева пред bTV.

„Не е споделял с мен, майката на детето – Моника, също не е споделяла да са имали заплахи или притеснения. Шок ми е това, което чухме днес. Варианти са за пари, другият е някакво лично изнудване спрямо него“, добави тя, като уточни, че не е имала повод да смята, че може да бъде изнудван лично.

Този, който го нарече „кокаинов крал“, да отговаря за това, защото твърдя, че това предизвика до голяма степен случилото се днес, смята Лулчева.

„Когато твърдиш, че някой се занимава с тонове наркотици и държи контрабандата с наркотици в цяла Европа и половината свят, естествено, че се предполага, че той разполага с едни милиарди, които защо да не ги вземат чрез детето му“, категорична е тя.

Още по темата
Лулчева подчерта, че Брендо никога не е имал обвинения за наркотрафик в България.

„Той твърди, че в Италия не е извършил нищо и ще се бори, че не е виновен. И в момента делото там трябва да върви. Но той няма никакво намерение да се признава за виновен, защото това е становището и на италианските адвокати, че няма никакви данни за участието му в тази група“, категорична е защитничката на Брендо.

Общо три са версиите, по които полицията работи, предаде БНТ. Една от тях е виновникът да е именно Брендо с искане да бъде освободен от затвора и да се върне в България.

Друга версия е отвличането да е опит за сплашване на Евелин Банев да не издава информация, свързана с делото за международен наркотрафик в Италия. Третата версия са стари задължения на Брендо.

Похищението е извършено от професионалисти, които добре са планирали отвличането. разследващите очакват джипът, с който беше похитена 10-годишната дъщеря на Брендо, да бъде намерен опожарен. Записите от охранителните камери на къщата, пред която стана отвличането, вече са разгледани от разследващите.

 Банев беше арестуван при голяма международна операция, наречена "Кокаинови крале" през май миналата година. Тогава той беше обявен за кокаинов крал от вътрешния министър Цветан Цветанов.

В изпълнение на Европейска заповед за арест нашите власти периодично го водят в Италия, където през март започва съдебен процес. На 15 февруари у нас Банев беше признат за виновен по делото за пране на пари и за организиране на престъпна група. На първа инстанция е осъден на 7 години и половина затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase