Мястото на похищението. Снимка: Булфото

Общ преглед
Неизвестни отвлякоха детето на Евелин Банев-Брендо в столичния квартал Бояна. Шофьорът на детето е прострелян, откаран е във Военномедицинска академия. Нападението е станало пред дома на сочения за "кокаинов крал" Банев на бул. "Пушкин", когато 10-годишната му дъщеря, заедно с охранителя си, излизали от къщата. Трима маскирани препречили пътя им, стреляли по охранителя и отвлекли момичето с джип BMW Х5. Неофициално се твърди, че джипът е бил с подменени номера.

Първоначално от МВР съобщиха, че детето е на 12 години. 36-годишният шофьор е ранен, съобщиха за Dnes.bg от пресцентъра на МВР.  Сигналът за случилото се е подаден след 7.30 часа. Детето се издирва, взети са всички мерки за установяване на местонахождението му. Блокирани са изходните и входни артерии към София.

След стрелбата охранителят е бил контактен и е успял да каже, че момиченцето не е ранено при похищението. Няма опасност за живота на простреляния с два куршума мъж, заяви ген. Стоян Тонев – началник на ВМА. В момента раненият е в тежко, но стабилно състояние и се намира в шокова зала.Единият куршум е уцелил мъжа в гърба, на 4 см от гръбначния стълб, от лявата страна. Другият куршум е нанесъл само повърхностно нараняване.

Образувано е досъдебно производство за отвличане и опит за убийство. То се води се води срещу неизвестен извършител, съобщи БТА.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо. Cочeният зa „кокaинов крaл" e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

Още по темата

На Банев е наложена и глоба от 30 000 лева и девет години лишаване от право да бъде управител и да осъществява търговска дейност. Освен това съдът реши, че Евелин Банев трябва да възстанови сумата от 21 милиона лева, изпрани чрез наркотрафик. Заедно с Брендо прeд cъдa ca изпрaвeни и бившaтa мy жeнa Моникa Добриновa, вдовицaтa Дecиcлaвa Дишлиeвa, и Cимо Карaйчeв, които полyчихa 3-годишни ycловни приcъди.

Cъдeбният зaщитник нa Брeндо aдвокaт Инa Лyлчeвa зaяви, чe щe обжaлвa приcъдaтa, тъй кaто нямa докaзaтeлcтвa зa извършeно прecтъплeниe, a в обвинeниeто имa ceриозни пропycки. Присъдата на Евелин Банев може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Информацията е актуализирана в 9.00 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар