Снимка: Булфото

Дискотеките в малките градове далеч не са толкова доходоносни като тези в столицата или на морето. Но пък българинът винаги е бил изобретателен и е готов да преквалифицира бизнеса си.

"Предприемчив" собственик на клуб в Доспат със сигурност ще влезе в историята на Доспат, след като стана ясно, че е преквалифицирал увеселителното заведение в плантация за производство на канабис. За негово съжаление новият бизнес бе разкрит от полицията и в момента органите на реда са по петите му.

Служители на ГДБОП са атакували дискотеката, която от известно време на работела.

На площ от 110 кв.м  в помещението била изградена плантация, в която вече имало засадени и се отглеждали 1011 растения, достигнали височина до 150 см, съобщиха от МВР.

Оранжерията била снабдена със съвременно оборудване - климатици, кварцови лампи, влагомери, вентилатори, изолация, релета, трансформатори и система за напояване - необходимо за растежа на отглежданата култура.

Общото количество канабис възлиза на 82 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Собственикът, на 55 години, е обявен за издирване. Полицията е установила още, че той ползва автомобил „Порше Кайен”, който е бил откраднат през май тази година и е обявен за издирване от столичното 4 РПУ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase