Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА

Надявам се в скоро време да имаме информация за другите двама, съпричастни към убийството на 28-годишната Яна Кръстева, открита мъртва в Борисовата градина през юли 2011 г.  Това каза в Кюстендил вътрешният министър Цветан Цветанов.

Той добави, че докато в началото по случая е имало само "морфология", която не би могла да бъде използвана в съдебен процес. След резултатите, направени в лаборатория в Инсбрук, вече има изолиран ДНК-профил.

Установено е, че безспорно част от космите върху тялото на Яна са на Николай Русинов-Чеци, който е в ареста заради убийството.

„Има две лаборатории с по-високо качество - това са тази във Великобритания и тази в Австрия. Ние се обърнахме в  лабораторията в Инсбрук и в рамките на тези три-четири месеца беше извършена тази допълнителна експертиза, на която успяха да изолират ДНК-профил, който безспорно доказва на кого са били намерените косми“, съобщи министърът. 

Още по темата

„Това, което имаме като резултат от всички тези експертизи в момента безспорно - космите на Чеци, който е задържан, върху тялото на Яна - това са пет на брой косъма и два други, за които имаме изведен ДНК-профил“, разясни Цветанов.

Вече можем да правим доста други последващи процесуално-следствени действия, които колегите са започнали, каза Цветанов и добави, че се надява в скоро време "да имаме и другите две лица, които са съпричастни към  убийството на Яна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase