Снимка БГНЕС, архив

Служителите на частна фирма в Бургас сигнализираха на брифинг за упражнено полицейско насилие по време на акция, която се е провела на 16 май с участието на служители на МВР, Агенция “Митници” и НАП, под ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас.

Специализираната полицейска операция е осъществена след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение, предаде БГНЕС.

В хода на операцията е образувано досъдебно производство, по което са иззети множество веществени доказателства. Всички извършени действия са докладвани за одобрение в Окръжен съд - Бургас. Процесуално-следствените действия по образуваното досъдебно производство продължават..

От МВР-Бургас обявиха, че няма постъпили сигнали да полицейско насилие, но въпреки това е разпоредена вътрешна проверка. В позиция до медиите се казва:

„Към момента в МВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица. Въпреки това, на база публикации в някои медии, със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредена вътрешна проверка по изнесените в медиите данни. В случай на установени нарушения или превишаване на полицейските правомощия служителите ще бъдат санкционирани дисциплинарно”.

От МВР уточняват, че при акцията са иззети множество веществени доказателства, както и автоцистерна. Образувано е досъдебно производство, като за срок от 24 часа по образуваното досъдебно производство има задържани няколко лица.

От фирмата настояват за поставяне на видеонаблюдение по време на полицейските арести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase