Софийски градски съд /СГС/ остави в ареста Георги Пейков, който в петък уби таксиметровия шофьор Емил Емилов, предаде БГНЕС.

Съдът счете, че въпреки че обвиняемият сам се е предал на органите на МВР и е оказал пълно съдействие и макар да не съществува опасност да се укрие, налице е опасност да извърши ново престъпление и постанови най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът прецени с оглед на приложената справка към делото, според която обвиняемият Пейков е свързан и с други престъпления, че той представяла висока обществена опасност и може да извърши ново престъпление.

Защитата на обвиняемия поиска мярка домашен арест, тъй като Пейков е оказал пълно съдействие на органите на МВР, направил е пълно самопризнание пред съдия, оказал е мястото, на което е захвърлено оръжието на престъплението, освен това той е с чисто съдебно минало и постоянен адрес. Самият Пейков каза пред съда, че искрено съжалява за стореното, и ако може да бъде оставен под домашен арест.

След края на съдебното заседание защитникът му Станиш Златков обясни, че Пейков е бил преди години наркозависим и в наркокомуна в Испания. В момента на извършването на престъплението, той не е бил дрогиран според адвоката му, а е бил изпил 5 бири в бар "Хепи", заложил е мобилния си телефон за 12 лв., за да си плати и е предложил на таксиметровия шофьор да му остави личната си карта, за да го закара до "Люлин".

В началото таксиметровият шофьор се е съгласил, но впоследствие е заплашил, че ако не му бъде платено ще извика 50 свои колеги. Това е предизвикало уплах у Пейков, и той е наръгал таксиметровия шофьор и се е опитал да скочи в движение.

Според адвоката те са спирали на няколко места, но Пейков не е избягал, защото "не е искал да върже с пари" таксиметровия шофьор. Адвокатът поясни, че Пейков сам се е предал, като е отишъл в столична дирекция на полицията, около 12.00 – 13.00 часа в деня на престъплението. След самото престъпление Пейков се прибрал в къщи и легнал да спи, а майка му е изпрала дрехите.

След като се е предал, той е показал и мястото, където е захвърлил оръжието на престъплението. Адвокатът му каза в отговор на журналистическото пипане дали Пейков е истинският извършител на престъплението, че за съжаление той наистина е извършителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase