182

ококорко

преди 13 години

виждате, че няма нищо странно в историята българска. тя следва своите пътеки.из исторя българска справка google : "През декември 1994 е назначен за директор на Националния исторически музей (НИМ)."кои са били онези, които са го подкрепяли, а сега са "засегнати"?ако се следва логиката, означава, че той е безценен кадър за републиката! най-големият специалист сред специалистите по въвеждане на термини в българския книжовен език! та нали той знае най-добре историята българска!?!

181

.@“

преди 13 години

Старите комунисти Б.Б. И Б.Д. изведнъж станаха големи християни- открития, реликви ала бала...Ама няма ли някой да им обясни, че християнството не е материалност(кости, църкви, попове, гори, джипове...), а християнството е духвност(добродетел,вяра, покаяние, мироглед...).

180

мейс

преди 13 години

де да имаше справедливост, но няма. и в Библията си го пише, че "има такова зло под слънцето - нечестивите дългоденстват в злосторството си". така че... надежда всяка тука оставете.

179

John

преди 13 години

Не оспорвам - това е знаков сигнал от правителството. След неговото управление, по тези земи ще останат само СВЕТИ МОЩИ. Без сребърни ковчежета.

178

Анатема

преди 13 години

Абсолютно си прав. Сега не ни остава нищо друго освен да гледаме как Господ ще накаже Борисов.

177

стефан

преди 13 години

как може да се вярва на приказките на някой си,че това били кости от някой си??? това са пълни измислици и лаладжийски приказки сътворени за прости и наивни хора. няма начин да се докаже и всеки го знае. вервайте им...!

176

FOKKER

преди 13 години

До мейс пардон до боздуган Пиши на Кирилица или и от нея се срамуваш !Ти явно го знаеш от опит !

175

мейс

преди 13 години

тц тц, все едно ял, глозгал кости, хвърлял и сега гледа резултата в кутийката.

174

Д

преди 13 години

Колко много внимание за едно лице, което е срам за всяка нормална политическа сила! Уточнявам - нормална политическа сила. Един герой на Ивайло Петров казва: "Как с нехуманни средства може да се построи хуманен строй?" Иде ми да попитам как с хора посипани с мръсотия и миришешти на пошла съвест може да се строи нова България. Отговора е ясен, като е ясен и този на първия въпрос - НИКОГА!!!!.

173

Историк

преди 13 години

До Мяу Те вас котките - винаги ви изхвърлят БУНИЩЕТО , където е тора !

172

Мяу на историка

преди 13 години

Аз съм участвал в разкопки. Намерих едни котешки кости. Археологът като се втурна да четка и рови с едно ножче. Вика - това е ръката на тракиеца. Беше тракийска могила върху нея сметището на селото и хвърлили умрялата котка. Направи страшно откритие - скелет на тракийски жрец. Бяха котешки кости.

171

Историк

преди 13 години

До безумецаАз съм участвал в разкопки и пишман архиолозите , като не могат да дадат обяснение за даден предмет - КАЗВАТ ,, Пиши го с култово значение .,,Казимир има важни открития - едно от най-големите е манастира Патлейна в който завършва живота си Борис Първи.Да вземем Тодор Овчаров и той археолог ама не може се опря на малкия пръст на Попконстантинов .Затова още тогава го наричахме Теди Овцата !Чел ли си Станчо Ваклинов -едва ли !?

170

Анонимен

преди 13 години

Ние тракийците сме най-качествената съставка от българския народ. Това го показа откритата наскоро ДОЛИНА НА ТРАКИЙСКИТЕ ЦАРЕ.

169

Анонимен

преди 13 години

Ами църквата в Созопол си е в доста добро състояние, но тези 420 000 лв Боко ги дава на Доносник Божидар Димитров да си има за мастичка. Естествено не цялата сума - 50% трябва да върне (под масата) в СИ-Банк. Урааа, баламурняци!

168

Историк

преди 13 години

До безумецаСлед като имаш фирма , КАК се справяш или те крадат ?Ако се справяш -добре , ако те крадат значи *** за зеле не ставаш - ЩЕ ВМИРИШЕШ ЗЕЛЕТО !

167

Безумний историк

преди 13 години

Историкът, ама ти можеш да смяташ в проценти??? Я дай методиката на изчисление в проценти на работещите и неработещите археолози! Ще я приложа във фирмата ми за работещите и неработещите служители. Ами в промили как стоят нещата? Не ставайте смешни! Но не, не сте смешни, безумни сте! Закачате се с един от най-могъщите светци!

166

НеМинистър

преди 13 години

***, ти си си българче/тракиийче/гръгче отвсякъде, щом си заядлив (може да си мое), в кой български вуз учиш/или си учил и колко си се изръсил на такива като мен да те пускат на изпити и другите такси, за които родителите ти мият чинии някъде? Благодарение на мухльовци като теб и твоите родители, някои тук си живеем доволно:)

165

Историк

преди 13 години

За съжаление г-н Димитров е прав!95 % от археолозите само плямпат глупости !Останалите 5% вършат работа , и приказките омаловажаващи труда на проф. Попконстантинов / който ми е предавал във ВТУ през 1990 / са именно на тези 95% - пишман историци и пишман архиолози !

164

Голям грях***

преди 13 години

Бойко Борисов, министър-председател на България голямгрях е сторил и голямо предизвикателство към Св. Йоан Предтеча. Той е сложил мощите му в сребърна кутия. Среброто е символа на мъченическата смърт на св. Йоан Предтеча. Когато го обезглавили по искане на Саломе, подучена от майка си, главата на св. Йоан била сложена на сребърен поднос и дадена на цар Ирод. Грях, Борисов, грях непростим от св. Йоан, защитника на правдата.

163

Глупав въпрос?

преди 13 години

Има ли някой представа в какво състояние е църквата в Созопол? Не са ли прекалено много 420 000 лв за нейната реставрация? Коя фирма ще реставрира? Къде и кой ще вземе тези пари? Защото с толкова пари могат да се построят два четири-етажни хотела с РЗП 600 кв.м. Доколкото ми е известно църквата се нуждае от външно саниране.