74

До 69 коментар

преди 13 години

Научи поне български преди да се правиш на много умен.

73

communist

преди 13 години

Религията и науката по два РАЗЛИЧНИ пътя търсят ИСТИНАТА за света!!!

72

communist

преди 13 години

Тази "велика нация" се остави най-безпардонно да бъде ограбена: американския данъкоплатец плати от джоба си "кризата" за богаташите. В замяна те му "подхвърлиха" един президент...Е ПО-ОГРАНИЧЕНИ ХОРА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ!!!

71

communist

преди 13 години

към 55:Ще си позволя да перифразирам:Философите, а и не само те, са се стремели по различен начин да обяснят света. ЗАДАЧАТА обаче е той да бъде променен!

70

communist

преди 13 години

Към 55: "какво ме топли мен бозонът:) ще спрат смъртта, ще опровергаят Бог, ще променят вида на човечеството, ще решат проблемите на цивилизацията? ще пътуваме във времето ли? какво??? кои дава пари за тези глупости? какво направихме, като открихме атома или клетките на рака? нали пак ще се появи нещо ново и пак ще сме безпомощни?"Откритията само дават възможност за по-ясното разбиране на света. Това, че разбираме Вселената не значи, че ще живеем по-добре или ще бъдем по-щастливи!

69

mind twist

преди 13 години

В щатите::: нямат сериозни изисквания за предприятията замъесяващи околната среда:: нямат адекватни изисквания относни ниски нива на замуесяване от автомобилите:: допустимите нива за електромагнито замърсяване от мобилните оператори е 10-пъти по-високо от колкото в европейския съюз:: масово използване на пестициди и геннуи модификации в храните: С няколко думи, там е по-хубаво само като гледаш опаковката. Останалото не е за хора, а за роби, робуващи на търговията.

68

mind twist

преди 13 години

велика нация друг път, там още не се е формирала нация.Та, понеже е конкурент на LHC, са пуснали кухата новина че са открили boson, но не са. Всъщност само спеклират, за пазарен дял, нищо повече. Цялата "велика" американизация е за пазар, няма ценности, няма духовност, няма напредък, пазар печалба и робуване на простото население.

67

пешо

преди 13 години

ТОВА ГО ЧЕТОХ ПРЕДИ МЕСЕЦ :) ... НОВИНАТА Е СВЕЖА:)

66

ум

преди 13 години

Те 'американците' са предимно в резерватитите. Учените дето правят откритията са европейци - германци, французи, италианци, руснаци, унгарци, поляци ....даже и българи.:)

65

Анонимен

преди 13 години

БРАВО НА АМЕРИКАНЦИТЕ , ВЕЛИКА НАЦИЯ , ВИНАГИ НАПРЕД ВЪВ ВСИЧКИ ИСЛЕДВАНИЯ И НАУЧНИ ПОСТИЖЕНИЯ ! ДА СЕ УЧИМЕ ОТ АМЕРИКА !

64

нена учен

преди 13 години

Колкото повече научаваме за макро и микрокосмоса, толкова повече осъзнаваме, че нищо не знаем. Науката може да даде отговори на някои от въпросите "Как?" но досега не е дала нито един отговор на въпроса "Защо?".

63

Антонимен

преди 13 години

Разбира се, че американците първи трябва да "намерят" частицата, та нали колайдера се намира в Европа и те трябва да са "първи" във всичко...***@ пед***лите...

62

Борис Торквемадата

преди 13 години

Инквизицията вече дойде в България и изгори всички учени (не само физиците). Това да го знаете от мен - новият Велик инквизитор Борката Торквемадов

61

Анонимен

преди 13 години

не си ли се замислял защо хора по-интелигентни от теб , ръководещи най-богатите нации на света дават пари за тези изследвания ? Същото са си мислили повечето хора през 30-те годинини на 20-ти век за веселяцците работили по квантовата теория , благодарение на която работи компютърът на който пишеш тесногръдите си мнения . между другото 30% от БВП на САЩ идват от приложените в индустрията принципи на квантовата механика , така че тези неща произвеждат пари и могъщество .

60

Анонимен

преди 13 години

Защо не извикаш инквизицията да изгори на клади всички физици по света?

59

Анонимен

преди 13 години

Слухът, за който се говоро в тази статия го опровергаха, няма ли да я разкарате вече от първа страница на технологичните новини?!?

58

Анонимен

преди 13 години

ni6to ne razbbiram

57

астронеексперт

преди 13 години

Фалшива тревогаааа! Хигс Бозонът няма да бъде открит най-малкото още 50 години. Защо? Ами защото това представлява чисто и просто енергия. Тъй наречената Божия енергия. А именно сблъсъкът на елементарни частици с висока скорост, се предполага изкарването на бял свят на тази енергия.Явно желанието на някой да се прави на дядо Боже е огромно. Користните цели и егоцентрима са добър стимул за напредъка на науката, но използването на напредъка от таи гледна точка не е полезно за човечеството. За сега

56

Анонимен

преди 13 години

da si popravite zaglavieto veche a ?

55

Тесла

преди 13 години

Бла!