18

Богмарс

преди 12 години

Безработица глад всички чесни и достоини Българи са иманияри , ченгетата квот забраняват вече немоиме и да живеем в собствената си даржава , ,, ,, ,, законната мафия при нас е в предела на своя разцвет ,,,,,,, едно немога да разбера уж сме демокрация а сме по зле от диктатура ,,,което пак *** води до едно единствено нещо ЗАКОННА МАФИЯ

17

d

преди 13 години

abe xora zamisletese imanqrite oskvernqvat grobove kato gi kopaqt,a arxeolozite kakvo pravqt danebi da vikat pop da opqva du6ite na martvite chiito grop kopaqt,

16

anonimen

преди 13 години

star komonist i donosnik

15

e

преди 13 години

иманяри казваш,и то ударна група,абе ти да не говориш за нещо незаконно,или си болен,и при това ,се наричаш българин(такива като теб=ДОНОСНИК,и то завистлив

14

ranik56

преди 13 години

Гадно е например , ако се копае в гробници и могили - това не са иманяри .Това са осквернители . /за тях си има - провидение /Няма нищо лошо да търсиш и намираш - дори да печелиш от това .Щом Държавата не прави нищо - да го правят хората .Нима археолозите не ползват металотърсачи?! - те също получават пари и дали всичко намерено се огласява ?!

13

ranik56

преди 13 години

Дайте да си поговориме - откровенно . Защо да не търсят хората антики ?!Вярно е ,че по закон всичко в земните недра е - собственност на Държавата .Да ,но - да се разберем - става въпрос за природни ресурси .Антиките са били /частна/ собственност на хора - отдавна живяли и починали . Човек намерил в дворното си място - злато например /монети / , от къде на къде трябва да ги предаде на Държавата ?! Това може да е на пра ,пра - дядо му . Тоест - наследство.

12

емигрант

преди 13 години

Спец куките и те са иманяри само,че наготово.Няма да тръгнат да търкат по къра я.Обикновенно след такива акции ценните работи изчезват по пътя.Добре е да се огледа имотното състояние на куките.Изобщо не отговаря на доходите им.В белите държави на бирниците туѝ им е работата да питат откъде са кинтите и кви данъци плащаш.В БГ никоѝ не те пита.

11

zdr

преди 13 години

То по тоя край никакъв контрол няма, виждал съм момчета с джип и малък багер да копаят до пътя между две села, най-нагло ама нали са безнаказани, а пък и можеш ли да им кажеш нещо, само главоболия ще си докарашЦецо къде си Цецооо? Той край властите са го забравили. То пътища няма, работа няма, хората бягат и то с право

10

коко

преди 13 години

В нашата страна можеш да построиш хотел върху останките на Аполония/Созопол/ или МОЛ върху крепостните стени на Дръстър /Силистра/ и си ангел небесен пред всички органи,но си престъпник ако имаш захабена римска монета/огромна ценност от 1 евро/.Нещо в сътворения от БСП и НДСВ закон май е объркано.

9

коко

преди 13 години

Най- лесно се отчита дейност с хващанено на някой ,който намира в нивите монети ,които струват жълти стотинки и след това да се пише,че струват луди пари.Като са толкова ценни защо музеите и държавата не ги купуват?По голяма ли е ползата да се подмятат из нивите,където са загубени за науката и се повреждат от орането и наторяването.Освен това нивите не са археологически обекти и не виждам какви забранени от закона "теренни проучвания " се правят там.Има ли поне един археологически обект с табел

8

n

преди 13 години

Врачанин,а не Врачанец !

7

ВРАЧАНЕЦ

преди 13 години

и като напишете металотърсач все едно пишете оръжие и дрога. ненормална държава. в англия държавата купува всичко намерено. в италия с монети се търгува свободно. край няма този социализъм.

6

ОСТАВАТ ОЩЕ

преди 13 години

ЕДИМ МИЛИОН ТРИСТА ХИЛЯДИ ДВАДЕСЕТ И ДВАМА ИМАНЯРА.....ВСЕКИ ДЕН НОВИ ДВЕСТА СТАВАТ ИМАНЯРИ...АКО НЕ СА ИМАНЯРИТЕ ТЕЗИ МОНЕТИ И ПРЕДМЕТИ ЩЕ ИЗГНИЯТ В ЗЕМЯТА. А, ДОКАТО ИМА ПРЕКУПВАЧИ ИЗНОСИТЕЛИ/ СПЕЦПОЛИЦАИ И СПЕЦТАРИКАТИ, ***/ ДОТОГАВА ЩЕ ИМА И ИМАНЯРИ. РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА.

5

Гоце

преди 13 години

Неотдавна Гоце награди с орден "Стара планина" един от най-големите иманяри в България - Боян Радев. Добър пехливанин и гнусен крадец - иманяр и ченге.

4

an

преди 13 години

SEGA 6TE GI VKARAT NA TOPLO. KOKO6KARITE VINAGI, DUHAT TARATORA. A GOLEMITE RIBOCI, STOQT OTSTRANI, I SI HAR4AT MILIONITE.

3

я

преди 13 години

e kakvo e stanalo do den dva 6te si i varnat aparatite a namerenoto 6te go konfiskuvat,ni6to ne e stanalo prosto porednata piar akciq

2

Един Българин

преди 13 години

СДВР да се разходят по Дунава през лятото. При падането на нивото се раздвижват иманярите. Между с. Костенковци и с. Скалско на "билото" има ударна група от иманяри. Те дори не се притесняват от външни хора, а си бачкат здраво с металотърсачите.

1

нона

преди 13 години

това е добре и заслужава похвала, но това с читанката е абсолютна идиотия!!!