53

Водолей

преди 14 години

Ако ползваме тоалетни казанчета за 3/6 л.,икономията е ~15 л.вода на човек заден(без проблеми с простата и мехур).Това прави 1.35 кубика на месец за 3 чл.семейство.А иначе използването на хипермаркетите си е чиста далавера!

52

aaaaaa

преди 14 години

Не знам дали това е казано от толкова високопоставена личност,но определено е много вярно...-както и тъжно....

51

Анонимен

преди 14 години

Единственото нещо, което може да има ефект е образованието, а не го видях нийде в препоръките. Пак лекуваме симптоми. Какво правим с изкореняването на причините.

50

Анонимен

преди 14 години

Някои цял живот правят икономии, други цял живот си правят каквото искат. Но се чудя - в каква държава живеем, след като вече втора седмица след избухването на вулкана слушаме как самолетите не излитат, но за хората, които живеят в близост и дишат отровите никой нищо не казва. Просто нямам думи! Лошото е, че избухне ли един по-големичък вулкан, сме отишли всички на кино и никой няма и да има възможност да си дава глупавото мнение.

49

икономически разтеж

преди 14 години

Ресурските на земята са ограничени. Природните закони са с много "финна настройка" и са свързани помежду си хармонично. Земята не може до безкрай да се справя с негативите на човека. Реалността е едно, а желанието на хората друго. Човек иска да консумира до безкрай. Просто бомбата с "икономическият разтеж" е заложена още в началото на създаването на този модел на света - наречен "съвременна цивилизация".

48

Анонимен

преди 14 години

Аз се чудя като икономисти говорят за "Устойчив икономически растеж" какво имат предвит? Че всичко ще расте до безкрайност? Икономистите си живеят в някакъв измислен свят.

47

Анонимен

преди 14 години

Клайматгейт ги фанаха в измама и във взимане на цитати извън контекст. Освен това "глобално затопляне" стана "климатични промени", заради ***, които като стане зима и казват "Къде отиде глобалното затопляне бе, глей кви температури има, май ти пропадна теорийката хахаха". Тая зима имаше студ в европа и САЩ и веднага се почнаха. Никой не коментира, че беше необичайно топло в канада, китай, австралия, южна америка, както и на полюсите. Ай сиктир

46

икономически разтеж

преди 14 години

"Участието на хората" в климатичните промени се увеличи прекалено много през последният век. Всяка година се говори за "икономически разтеж", което означава - повече пушек. Производство на повече коли, повече фабрики. Изсичане на повече дървета. Забогатяване на населението. Харчене на повече пари за глупости.

45

Гочо

преди 14 години

Енергийните мафии по света нямат сметка населението да бъде енергийно независимо. Като си плащаш тока даваш и на престъпниците с бели якички. Един малък ветрогенератор за семейни нужди на селска къща или вила е прекалено скъп на пазара. Скъп не по себестойност, а с надута рекетьорски цена.

44

Анонимен

преди 14 години

Да, всички можем да спасим Земята, като я освободим от присъствието си.

43

koko

преди 14 години

Между другото да добавя - до скоро се борихме с "глобалното затопляне", но някои неудобни разкрития около Климатгейт направиха така, че световната пропаганда елегантно да насочи борбата към "климатичните промени". Така няма да има значение дали температурите се качват или падат - важното е борба да продължи и баламите да дават кинти, без да задават неудобни въпроси.

42

Гочо

преди 14 години

Аз и жена ми в къщи правим разделно сметосъбиране. Хранителни отпадъци, обелки и други био продукти ги заравям на специални места в градината. Там те се превръщат в тор. Малко е , разбира се, но кой каквото може...

41

one

преди 14 години

Save the planet, Kill yourself..

40

koko

преди 14 години

Климатът на планетата винаги се е променял и ще продължи да се променя при това без участието на хората. Най-голямата идиотщина, която ще ни избоде очите, но ние категорично отказваме да я видим и проумеем, дори е издигната в лозунг: Да спрем климатичните промени !

39

Brainstorm

преди 14 години

Съветите са полезни-както е казал един китайски мъдрец : "И най-дългото пътешествие започва с първата крачка ".

38

mind twist

преди 14 години

Всичко може да бъде управлявано на ток - въпроса е волята за развитие да наделее над алчността за печалби.

37

до 28

преди 14 години

Глобално затопляне има. Климатът на земята се променя. Вече не нужно някой да ми го казва. На 31 декемри беше 20 градуса. Глобалното затопляне ще доведе до разтопяване на ледниците. Вече това се случва.

36

Анонимен

преди 14 години

Проблема е, че дори и целия ток да се прави от вятърни мелници :), камиона не можеш да го караш на ток, самолети на ток няма (изключвам някакви експерименти тук), корабите одавна не работят на вятър.

35

mind twist

преди 14 години

Премълчава се и нещо друго - всичко това за разхода на електричество идва поради начина по който се генерива - с горене на въглища (предимно). Тоест източника на СО2 не е вашата готварска печка или неизгасена лампа, а завода който произвежда електроенергията.И сега е време да се каже че искаме да се произвежда екологично чиста енергия от възобновяеми източнижи, понеже, колкото и да пестим енергия въглищата винаги ще отделят СО2.

34

Анонимен

преди 14 години

Много направи за земята факта, че енергията, която се произвеждаше от 1, 2, 3, 4 блок на АЕЦ Колзодуй, вече се произвежда от екологичната Марица Изток.