193

антония

преди 8 години

архивите говорят: много добре помня думите на вожда на бездимните Гергана Гешанова :"законът трябва да създаде за пушачите нетърпими условия да ги постави натясно да разберат че са нежелани за обществото и по този начин да ги принуди да се откажат от пушенето" изявление направено от ефира на БНТ от преди 2 години. изказ чисто диктаторски в стил фюрера. а сега ми отговорете след такава злоба и ненавист към пушачите кой от тях ще се отнесе положително към забраната. ако се намери такъв или е масохист или не се уважава като личност.

192

nadeto

преди 10 години

вече се пуши във всички заведения на ресторантьорите им падна пердето и вече не им пука нито от глобите нито от доносниците на Гешанова.след като ни дискриминираха повече от една година най после дойде и нашия ред върнахме си гражданските права с принуда.когато предлагахме да се разделят заведенията бездимните се правеха на интересни как не могат да разберат че със забрани нищо не се постига.тази "сложна" материя не е за техните умове.

191

tureski

преди 14 години

na nepu6a4ite ne im pre4i da konsumirat alkohol v diskotekite, a se draznqt ot dima na cigarite...ima li logika?

190

!

преди 14 години

Вместо цигари минете на фитнес.

189

кум

преди 14 години

като чета коментарите по други теми има толкоз много, които са недодоволни че нямали стотинки за хляб а тук същите така упорито твърдят че въпреки всички забрани те ще продължават да си пушат

188

Мечо Пух (J.St.)

преди 14 години

Скъпи Пушачи - искащи да тровят другите, ако не тормозихте хората (интелигентни пушещи и непушещи) - бих ви съжалявал в жалките ви опити да оправдаете нездравословната си зависимост, която изпива здравето и заплатите ви ден след ден. На мен обаче не ми пука за вас!Ясно е, че пречите на хората около вас, вкл. и на другите пушачи, защото на протестите имаше и такива. Бяхме към 150 души. Дори да мине проекто-закона на Емо-Наглия (мястото му впрочем не е в парламента, но това е мое мнение), с който

187

Анонимен

преди 14 години

На пушачите да им инсталират такива кутийки на 10-на места из София,а аз ще си водя кучето, да им припикава витрините...farm4.static.flickr/3057/2710101415_ae004d1c18_b.jpgpearlabroad.files.wordpress/2008/11/smoking-box.jpgonlinepersonalswatch/.a/6a00d834515c5f69e201156e5b7404970c-pi

186

33271

преди 14 години

Нека задължат заведенията да имат изправни аспирации. Аз като пушач, също се дразня когато е лесичарник, така, че напълно разбирам хората които не пушат. Преди когато в атобуси (извън градски) и влакове имаше места за пушачи, винаги съм си вземал за не пушач. Изводите си направете сами. Няма смисъл да затаваме на нож едни срещу други. Нито вие ще пропушите, нито ние ще спрем да пушим заради забрана примерно!

185

Жоро

преди 14 години

Никой пушач не е с цигара докато яде, а докато чака чорбата не му пука за другите, на които са им я донесли те твае .

184

Анонимен

преди 14 години

Всъщност каква е връзката между заведенията и пушенето - не мога да разбера.Там се предлага ядене и пиене.Който иска да прави нещо друго да го прави другаде - пикае ти се отиваш в тоалетната и т.н.Не знам защо въобще трябва да се води тоя спор.

183

baykolu

преди 14 години

След 10-20 години....след толкова пушене и секс, на кого ли ще му пука! :))))))))

182

Анонимен

преди 14 години

Дянков да вземе да се гръмне. Моят мъж всеки ден си купива цигари от женския пазар за по 2 лв. Вчера домъкна едно боро, как осмърдя не е истина.От вдигането на акциза само *** барони напълниха гушите.

181

si

преди 14 години

ето тези разгорещени дебати показват много добре на какво ниво сме....

180

Томас

преди 14 години

@Байколю, никакви понятия не омесвам. Законно е пушенето по принцип (към момента, след 10-20 години не съм убеден, че ще е все толкова законно), законен е и сексът, пак по принцип. Има и много изключения и още повече и променящи се с узряването на обществото ограничения. Да не говорим, че пушенето е доста по-вредно от здравия секс. :-)

179

дете

преди 14 години

Цивилизованите държави забраниха пушенето на обществени места.Дори и Турция го направи и е по напред от нас.

178

Манго Джери

преди 14 години

Т.е. нетната сметка излиза пак на 0. Най-много да има преразпределение на похарчените пари, от алкохол към други "стоки", което мисля, не може да е толкова лошо. Друг е факта, че това НЯМА да се случи и хората ще свикнат да си пушат навън или в пушилните! А в малките селски кръчмета винаги ще се пуши, то е ясно!! Поне в човешките заведения да се спазва, да се почувстваме и ние "европейци"! НЕ НА СМРАДТА!!!

177

Анонимен

преди 14 години

на следващите избори всички непушачи ще гласуваме за ДСБ и Иван Костов за да върнем България на европейския път.

176

Манго Джери

преди 14 години

*** сме били и *** ще си останем - малките курвета се *** от 12-годишни, закърмени с цигарака и кафенце в лафката :) По цяла Европа забраниха пушенето на обществени места - само ние ще се правим на по-толерантни, *** криворазбраната демокрация!! Щели да фалират собствениците - в чужбина как не фалираха, питам аз? А и да фалират, на кой му пука?? Ще фалират, че някой хора не са си похарчили парите при тях за алкохол и кафе, голямо чудо, значи "клиентите" пък ще имат повече пари в джоба!!

175

Отвратен

преди 14 години

Хора отвратен съм от това което се случва в НС... искат една наркомания отнемаща повече животи отколкото всички други заедно умножено по 10 да е публично достояние като вреди и на непушачите.. отвратен че и здравната комисия в НС иска същото... плюя на НС и сганта вътре искащи да премахнат забраната за пушене на обществени места... легализирайте марихуаната която е наркотик по закон но не и по медицински данни... но не - трябва да се защитават лични и мутренски интереси...

174

Анонимен

преди 14 години

пушенето прави хората зависими. Доказано е, че 99% от корумпираните държавни чиновници са пушачи. Ако някой пуши, можете да бъдете сигурни че взема рушвети-само трябва да го питаш колко ще иска.