444

матрос

преди 13 години

Който не яде пие,е.. и пуши е или болен или долен !!! Всичко е вредно ако прекаляваш и нищо не е вредно ако е умерено,дори в малки дози и отровата е полезна и има целебно действие,тази едностранна кампания срещу пушенето е глупаво,в този ред на мисли защо няма такива масирани забрани за ГМО,вредни емисии,нитрати, химическите притурки към храните нека кажат колко хора умират от тях иначе така всичко е пълна демагогия и простотия!!!

443

angel

преди 13 години

do dr.kuin.tova ot va6a strana e diskriminaciq

442

от опит

преди 13 години

По-нахално същество от пушача нема.

441

янко

преди 14 години

провери да не ти мирише оная работа-папунячка

440

qnko

преди 14 години

вземай на работа само ***,те не пушат.

439

д-р Куин

преди 14 години

Пушачите са изпълнени с необосновано нервно напрежение, ненавист към околния свят, взимат бързи и често погрешни решения, не зачитат децата и пушат в тяхно присъствие, което е показател за безотговорното им поведение.Ако трябва да избирам подчинените си, никога не бих предпочела пушач.Бързо се изхабяват духовно, морално и физически.

438

ЕВРОПА

преди 14 години

Пушачите изглеждат зле и излъчват отрицателна енергия, както и непоносима, долнопробна смрад.лични наблюдения набивша пушачка

437

e

преди 14 години

Е и какво? Продължават да са си ***, грозни и дебели :)

436

чалга

преди 14 години

Китаеца как отказа Азис да не пуши ето ти отговора Ще пушиш друга ЛУЛА

435

Анонимен

преди 14 години

Най-голямата полза е подобряване на здравето на населението. В повечето от страните, въвели пълна забрана, се наблюдава намаляване на заболеваемостта от сърдечносъдови заболявания, най-вече инфаркт на миокарда. Научно изследване в Шотландия сочи, че е налице 17% намаление на хоспитализациите, свързани с инфаркт на миокарда, а така също и значително подобряване на здравното състояние на барманите след въвеждането на пълната забрана на тютюнопушенето.

434

Анонимен

преди 14 години

В Нова Зеландия, след въвеждането на пълната забрана на тютюнопушенето през 2004 г., продажбите в барове и клубове нарастват с 0,9%, в кафета и ресторанти с 9,3 %, посещението на кръчми, таверни и барове се увеличава с 24%, а на кафета и ресторанти с 9%.

433

Анонимен

преди 14 години

В България 71,9% от децата са изложени на пасивно тютюнопушене. Излагането на недоброволно тютюнопушене у дома причинява всяка година смъртта на 16 600 непушачи в ЕС или това е по една смърт на 32 минути.

432

Анонимен

преди 14 години

Страничната димна струя на цигарата е основният компонент на вторичния тютюнев дим. Тя е по-токсична на единица тютюн, в сравнение с основния димен поток. В затворено помещение 11% от тютюневия дим е в резултат на основната димна струя, а 89% от бавното тлеене на цигарата. В сравнение с основната димна струя, страничната димна струя съдържа 2 пъти повече никотин и катрани; 5 пъти повече въглероден оксид, 73 пъти повече амоняк; 3 пъти повече бензпирен и кадмий.

431

Анонимен

преди 14 години

България е на трето място в света по тютюнопушене!!!

430

Мира

преди 14 години

С такива забрани Англия за 10 години успя да намали пушачите с 1/4. Пушачите там сега са само 21% и целта е да намалеят до 10% през 2020 година.

429

до 446

преди 14 години

трябва да има заведения за пушачи и непушачи. Когато сутрин и вечер пътувам в градския транспорт много повече ми мирише на мръсно, пот и пърдяно, отколкото на цигари.

428

Ropert

преди 14 години

Съгласен съм за разделянето на заведенията на такива за пушачи и такива за непушачи. За пушенето на улицата не съм съгласен. Не е вярно, че няма кака да се задимят непушачите. Сутрин на спирката дишам цигарения дим от евтините цигари на разни долнопробни ***. Ами ако започна да пръскам до него и детето му със силно отровен газ, да му кажа ли, че е достатъчно проветриво?!?

427

lekar

преди 14 години

ей сега ще ви кажа - здравна вноска 13% и готовоняма аз да им плащам солидарно за вредния кеф и за лекарства за ХОББ, операции за рак и т.н. - пък който иска да си пуши, обаче ако диша в лицата на непушач, последния да има право да му тегли един х.. отзад, нали всеки да има ПРАВО да си прави кефа, независимо дали вреди или не на околните

426

Анонимен

преди 14 години

Значи заведенията трябва да се проветряват и пушекът да излиза НАВЪН. Е, къде е логиката в забраната да се пуши на публични места НАВЪН по улицата?

425

Анонимен

преди 14 години

Майсторе, на мен ми харесва и сегашното решение - в едни заведения се пуши, в други - не. Който го дразни пушека, да не влиза във вторите, а който не може да пие една ракия без цигара, да не влиза в първите. Е, те първите бързичко ще фалират, ама това е друга ракия... Но да ме задължават да си пуша само вкъщи, няма да стане. Щом за мен може да си седя вкъщи да пуша, значи може и непушачите да си пият вкъщи. А на улицата няма как да се задимят "горките" непушачи - там става достатъчно течение.