37

Controller

преди 14 години

Хей Dnes.Bg... май някои от вас трябва да ви пратят на уроци по английски... преводът на репликите по-горе е като извадка от пиратски филм, внесен нелегално по Тошово време и преведен/дублиран в гаража на село. Разходете се малко в нета и чуйте оригиналните реплики - има ги и със субтитри - нищо общо с това което сте написали тук!

36

Honorik

преди 14 години

Brei,golqmata novina!Prosto moje deteto da e bilo lubopitno i vazrastnite da sa mu razre6ili pod tehen nadzor da dade nqkolko komandi za izlitane.Kakvo tolkova e stanalo,4e se nalaga razsledvane?

35

иво

преди 14 години

не сте прави.аз също съм диспечер ,но това е несъвместимо с професионализма.апък виждате че всичко се записва и сега на баща му хубаво ще му го ***.

34

ukr1ha

преди 14 години

da be da uuuusa

33

he

преди 14 години

И какво ??? Явно баща му е бил там, явно лапето не е плещело глупости и явно всичко е било под контрол. Кво пискат, явно някой е решил да прави кариера от глупости. Ако ми бяха написали че диспечера е бил пиян или дрогиран съм съгласен че е недопустимо, но това въпреки че е някакво нарушение не е никаква драма. То в САЩ от всичко от което могат да се направят пари(демек да се съдим) правят драма (демек съдим се за пари).

32

Анонимен

преди 14 години

Е, хубаво, Миро е прав, понеже говори простотии и бяга от спора, а аз дето съм авиодиспечер и познавам и американците и руснаците и германците, не съм прав. Ти от позицията на какъв ми забиваш "Иначе Миро е прав"? От четене на книжки и гледане на филмчета може би?

31

mannesmann

преди 14 години

Абе случая с полет 593 на Аерфлот е от 23.03.1994 и там действително едно от двете деца на пилота неправомерно допуснати в кабината изключва част от функциите на автопилота, след което губят контрол и загиват всички 75 пътници. Инцидента е екранизиран в поредицата Air Crash Investigations на NatGeo и се казва Kid in the Cockpit. За швейцарския диспечер случая е друг и един от бащата на загинало дете наистина го убива след време с нож пред дома му. :(

30

Анонимен

преди 14 години

" Това поведение е недопустимо..." - казва самото ръководство ва летището. Какво има ние от тук да преценяваме. Или си чешем езиците поради липса на нещо по-смислено. Иначе Миро е прав.

29

Анонимен

преди 14 години

Е какво толкова,нали е имало и възрастни.

28

Анонимен

преди 14 години

Хамериканците са лигльовци с голямо самочувствие ... и не разбирам защо трябва да гоним точно тях... А какви са моите предпочитания не е тема на разговора. ------------------------ Извинявай, но ти самият вкара предпочитанията си като тема на разговора.От една случка направи обобщение за целия американски народ, та чак и с далечния намек, че има други, по-подходящи за подражание. Ай, сиктир!

27

Стоян Г.

преди 14 години

А защо не се замислят и не вкарват деца (било от интернати или други заведения) като по този начин биха им помогнали да се ориентират професионално. тук не става въпрос за грешка или инцидент (инцидент в смисъл случайност), а за предумишлено позволяване на малчугана под надзор на възрастен.

26

бдс

преди 14 години

Това, разбира се е сериозно нарушение на правилата за безопасност, макар и пряко да е нямало опасност, но знае ли човек. Случаят с руски самолет е друг, не е оня над Швейцария. Руски пилот настанява и двете си деца на пилотските седалки докато самолетът е на автопилот. Едното дете незабелязано разкача автопилота. Детето управлява самолета докато пилотите мислят, че е на автопилот. Самолетът поема рязко към земята. Пилотите не успяват да овладеят самолета впоследствие заради некадърна подготовка!

25

Анонимен

преди 14 години

Еми директно ти казвам, че веднага след като тая ситуация е допусната, някой се е обадил и ще се вземат мерки. За което сега ще обвинят американците, че са полицейска държава и се топят един друг.

24

Миро

преди 14 години

Коментарите ни се отдалечиха от темата и то доста. Очевидно изобщо не си разбрал за какво иде реч. Познавам манталитета и на запада и на изтока. Грубо казано разбира се. Не познавам целия свят. А какви са моите предпочитания не е тема на разговора. Това се превръща в безмислен чат и безпредметно драчене. Това е последния ми коментар. Казах каквото мислех. Остани си със здраве!

23

Анонимен

преди 14 години

Българската нация :)))))

22

мама

преди 14 години

сбирщината от криминално проявени,сметта на целия свят дават началото на т.нар.американци;не разбирам защо са сочени за пример...

21

Миро

преди 14 години

Принципно си прав. Проблема не е в конкретната ситация а във факта че такава ситуация е допусната. Защото днес повтарял командите - а утре? Ако ти си в този самолет ще се чувстваш ли комфортно и спокойно ?

20

Анонимен

преди 14 години

А между другото коя е нацията, която е най-подходяща за величаене, защото ако съдя по изказването ти има такава?

19

Анонимен

преди 14 години

Имам пред вид манталитета на хората.

18

Анонимен

преди 14 години

Кога са дисциплинирани?Каде ги видя?Защото аз съм виждал и точно обратното на дисциплина!