86

Анонимен

преди 14 години

В кабината няма табела с производител - трябва да има табелка с името на фирмата която поддържа асансьора и телефон за връзка - денонощен! трябва да има и инструкция за ползване - там пише също допустимия брои лица или килограми, ако няма - значи някои от живущите просто я е отлепил (одавна не слагат алуминиеви) а и в жилищните блокове е трдуно да се натъпчете повече, в обществени сгради кабините са по-големи за да е по удобно...

85

до89

преди 14 години

Стига бе хора, това как трябва да бъде и как е в действителност са две отделни планети.Живея в Бели Брези на ул. Лерин 28, блока е строен от Fair play (до колкото знам), не само,че няма допустим брой пътници ами няма и табела на производител в кабината.А самото возене с това чудо на техниката само по себе си е неописуемо...!

84

до 89

преди 14 години

Освен в кабината максималния товар го пише и на бутона за повикване!

83

Анонимен

преди 14 години

Силно се съмнявам, че е имало такава. Асанс. е голям и ето, че може и човек да не се замисли влизайки в кабина за 6 души изглеждаща голяма.....като средно статистическа спалня-ново стройтелство.А, ако имаше сензор сега нямаше да умуваме какво....и ако...

82

До79

преди 14 години

Ако с тези 35 бона можеше да се купи акъл за Бай *** и буля му..... Стига сме се оправдавали с тоя или оня - във всеки асансьор има табелки до колко човека и килограма вози... Ако ще и пресен от завода на ОТИС (мерцедесът на асансьорите) като го тъпчеш два пъти над нормата все един ден ще пропадне...

81

Анонимен

преди 14 години

85, датчика почти нищо не струва като пари.... но като се има предвид че четене и познаване на цифри и букви се учи на 7 години, а ползването на асансьор от лица под 7 години без придружител е забранено, аз лично смятам че е достатъчно да има табела че асансьора вози до 6 човека! Имаше и подобен случай в едно студентско общежитие - там бяха 15 човека в асансьор за 6инцидента приключи само със оцапани *** но по молба на управителя - асансьора беше спрян, докато им дойде акъла в главите!

80

До84

преди 14 години

Човеко - асансьора може и да е от 70те години на по-миналия век, но си има норми - според които е годен или негоден...

79

До 76

преди 14 години

А колко ли струва един датчик за претоварване и не е ли редно всички асанс. в нашата псевдо държава, да са задължени по стандарт да са оборудвани а!?21 век сме все пак.

78

Анонимен

преди 14 години

Стига сте преиначавали истината ! Асансьорът е от 70-те години на миналия век ! Лично шефът на болницата каза по новините, че не е сменян от построяването на болницата !!! Веднага бързате да обвините пострадалите хора, а не виждате на какво дередже са болниците ни !Пари за глупости се намират, а за жизненоважни неща - не ! Представяте ли си да изпратиш жена си бременна в 9-ия месец в болницата и там да пострада така нелепо ?!?!

77

някой си

преди 14 години

до 73 - Прав си друже, но отиди и го кажи на отговорните фактори! Често като стане въпрос за пари, тези същите фактори казват - ще минем и без него! Мислиш ли , че на техниците не им е минало през ума за датчик за контрол на товара?!?

76

Анонимен

преди 14 години

По радиото казаха, че в асансьор за 6 души са се качили 12. Пак добре, че не са грабнали Дарвиновата награда отборно.

75

Анонимен

преди 14 години

Не можете ли да проумеете какъв невероятен късмет извадихме този път, имайки предвид, че отново сме в навечерието на голям (в случая националния ни) празник?

74

Анонимен

преди 14 години

Abe , to i avtobusa (ot Spasov den ) na Bakadgika, beshe skoro minal tehnicheski pregled.!!!

73

Predlogenie

преди 14 години

Ako Maslarova ne beshe kupila tabelki za 35000 leva , mogeshe sas tezi pari da se kupi edin nov asansjor .Ako Zdravnite kasi prodadat skapite slugebni avtomobili, moge da se kupjat novi asansjori za vsichki bolnizi !!!!

72

вуйчо ваньо

преди 14 години

ДО 76 много си прав ,всяка дума е точна и вярна.ползването на асансьор е проста работа, но не е за прости хора.

71

До74

преди 14 години

В болниците има асансьори които не е трдуно да се претоварят защото са проектирани да може да се вкарва болен на носилка, когато няма такъв наистина има място за два пъти повече хора от позволения товар

70

Анонимен

преди 14 години

Асансьорите се числят към така наречените "съоръжения в висока степен на опасност" и се подсигуряват доста добре още при проектирането, НО се изисиква да не се претоварват над допустимите килограми или брой лица... няма асансьорен техник или фирма която да приеме че асансьора е технически годен ако същия не е, по скоро биха го изкарали негоден че да вземат някои лев за ремонта....

69

Leni

преди 14 години

Хората, вече не мислят.

68

Анонимен

преди 14 години

abe nali se seshtate che za da se prepylni edin asansior e neobhodimo horata da sa edin varhu drug daje za da propadne....a tova e v bolnica i e absurdno..asansiornite tehnici trqbva da si poemat posledstviqta....(rodilkite bili vinovni...tcttctct)

67

Ужас

преди 14 години

Тук вина имат основно хората, защото не са спазили указанията - 6 човека макс! Нищо че асансьора е голям, то той е малка товароподемност, защото е предвиден за носилка! И си го е пишело ясно! Как да коментирам човешката безотговорност?!Друг е въпросът, че с монтажа, един датчик за тегло със силна сирена ще излезе не повече от 100 лева на асансьор...и ще предотврати следващи такива инциденти!