283

ikata

преди 14 години

до 304 - ти си безумен момче! Не може някакъв пикльо като тебе да дава съвети да се актуализира Библията ( която е Божието Слово) Бог няма да се наглася спрямо тебе, а ти трябва да се промениш за да си угоден на Бога, защото ти зависиш от Него, а не Той от теб- ти ще бъдеш на съд за делата си, а не Бог. Дано да ти стане ясно! В последната книга в Библията "Откровение" пише да не се прибавя и да не се отмахва от Словото божие.

282

дедо поп

преди 14 години

Николайчо, в кой век живееш бе попе!?!?! какъв грях те гони в 21 Век! Колко двойки живеят без да имат сключен брак, а дори имат и дечица! Вие поповете ли сте седнали да ни учите на религия. Айде актуализирайте си вярата, че като ви гледам май на религиозен фундаментализъм ви избива!Не е ли по-добре да се изказвате по повод безкрайното крадене, убийства, изнасилвания и побоища в страната, пък след това ако ви остане време и сили мислете за кой кво казал по света!

281

Анонимен

преди 14 години

Еи Джон много си *** бе,като няма какво да кажеш я ходи и си скрии главата там където слънце не угрява.Аз лично не съм от наи вярващите ,но е много грозно да говориш такива извратени неща за бога,все пак никои не знае какво има като умреш,а и със това само доказваш колко си извратен,не че ние не го знаехме и преди.

280

питане?

преди 14 години

"Безбрачното съжителство е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното."не е ли различно от "Безбрачието е грях, а още по-тежък грях е хомосексуалното"

279

genadi

преди 14 години

4♦ Не се страхувайте да проповядвате Християнската истина. Защото ако се страхувате, вие може да станете камък за препъване на другите и да споделите съдбата на онези еврейски водачи, които са повярвали в Христос, но са се страхували да споделят вярата си, за да не бъдат изгонени от Синагогата. Поради това не се срамувайте от истината, а я проповядвайте открито; опитвайте се да убеждавате своите ближни в Християнската истина, за да наследите по време на Възкресението обещанията, описани в книгата на пророк Даниил (12:3), че онези, които обръщат хората към правдата, ще блестят като звездите за вечни времена. И се радвайте, ако се окаже, че сте достойни да пострадате по някакъв начин или ако пострада вашата репутация, заради това, че проповядвате Евангелието, защото тогава ще бъде голяма вашата награда във вечността. (НЮТОН, цитиран в The Religion of Sir Isaac Newton, Frank E. Manuel editor, London, Oxford University Press, 1974, 110ff). 5♦ Има ли все още хора, които не се поддават на гнева си и не търсят отмъщение, които не се бунтуват срещу честните владетели и не злословят срещу тях, има ли все още хора, които не постъпват нечестно, не лъжат, не ругаят, не употребяват името на Бога напразно, които не са горделиви и себелюбиви, не са завистливи и покварени? Има ли все още хора, които живеят като първите християни и обичат Бога с цялото си сърце, с цялата си душа и сила, има ли хора, които обичат ближните си както себе си и не са водени от преходните моди и от светските принципи на мнозинството? Страхувам се, че съществуват твърде малко такива хора, чиято праведност надминава праведността на книжниците и фарисеите. (НЮТОН, цитиран в The Religion of Sir Isaac Newton, Frank E. Manuel editor, London, Oxford University Press, 1974, 109ff). 6♦ Аз намирам много повече сигурни знаци за автентичност в Библията, отколкото в която и да е светска история на човечеството. (НЮТОН, цитиран в Morris 1982, 26). 7♦ Бог е дал пророчествата в Стария и Новия Завет, не просто за да задоволи любопитството на хората, като им осигури възможност да знаят нещата предварително, а за да могат хората да разпознаят намесата на Божието Провидение, когато тези пророчества се сбъднат. Защото сбъдването на пророчества, които са написани преди много векове, е неоспорим аргумент, че светът се управлява от Божието Провидение. (ISAAC NEWTON, Observations upon the Prophecies of Daniel and the Apocalypse of St. John, Montana, USA, Kessinger Publishing, 2003, part 2, ch.1).

278

генади

преди 14 години

*** нещастен! Ха-ха-ха... няма нищо по жалко от деградирал *** с мания за величие.

277

ЛУЦИФЕР

преди 14 години

Мдаа, добавяме индивида "генади" начело в списъка с момчурляците, дето ще поемат небелен ананас във всяко възможно отвърстие, като им дойде времето "на топло"... Э:-)Продължавай в същия дух, ако може и цяла нощ, само ми улесняваш занаята.

276

генади

преди 14 години

Ти да не си от т.нар. ПРОФЕСИОНАЛНИ ***?

275

Анонимен

преди 14 години

Dedo Koko, ako Eltn4o ti pusne edna razhlabena ot eban halka ste mu se srdis li 4e takiva gi perka za Gyzpoda?Vsi4ki reliigii ste zadnici-sega altavia Johny izlezna bogohuinik?

274

Анонимен

преди 14 години

Повечето от нашите попове нямат нищо общо с Бог. Бог отдавна е спрял да им говори и да ги води, защото те са дълбоко в плен на суетата и суетността. Те отдавна са се превърнали в пауни, накичени със злато и изкушени от ежедневието, возещи се в мерцедеси, ходещи на лов, убиващи животни и затънали в грехове. Единствената борба която водят е не за спасение на душите ни, а за повече власт. БПЦ е гнездо на агенти на ДС и люпилня на интриги и ламтеж за имоти и пари.А Николай е един от най-лошите.

273

ЛУЦИФЕР

преди 14 години

Гледам, че никой не се навива да отговори, та защо аз да не се пробвам:Грехове няма и никой не ви съди освен самите вас; ако се терзаете за чужди приказки и глупости, ако яростно осъждате чуждите недостатъци, без да гледате своите, ако се оправдавате с чужди думи, а нямате свои... то Адът ви очаква без съмнение.Но ако сте спокойни, търпеливи към чуждите странности и живеете без да си мъчите душата за щяло и нещяло... нито аз, нито сам бог не може да ви пипне...

272

2128

преди 14 години

Виждам, че имаш доста голям опит, срещите с Бога и извънземната ерархия. Че то било много лесно ! Ако се покаем ще ни се простят греховете..!? Изглежда е наследено от евреите.?! Цяла година вършят безчестия. през Октомври на ден "Кипур" не ядат, не пият, не готвят, секс не правят, не се къпят в този ден и вси4ки грехове им се изчисtват. На следващия ден започват на чисто с нови безчестия и така до следващата година на ден "Kипур" Ти вяриаш ли, че Бог е оpтак на тази работа ??? Аз не !!

271

БОЖЕ,БОЖКЕ

преди 14 години

Абе хора че,си тъпотия такъв род приказки е вярно.Но по вярно е да си мълчим ида си защитаваме религиятаси-колкото и неистини да има.Вижте *** за една не много обидна подигравка с Моамеда им и искат да резнат *** на онзи художник-нали.Не ги еня какъв е бил Моамеда-бранят си своето.А ние се се самооплюваме-така е когато ГЕЙОВЕ са на всякъде и водят и дерижират икултура,медии,политика и какво ли не.И то е началото още.СРАМНО Е НО Е ТАКА. И СКОРО НЯМА ДА НИ ИМА-ТОВА Е БЪДЕЩЕТО НИ !!!!!

270

Анонимен

преди 14 години

Прочетох, какво е казал владиката ...ами - прав е!

269

Анонимен

преди 14 години

Как хубаво си пееше ,какво му трябваше да говори....

268

Анонимен

преди 14 години

Вярващ съм; дори повече от средния човек. Но съм и образован - почти няма религия, в която боговете да не са касапи-психопати, та не смятам, че е чисто съвпадение. След като дори Исусчо е рожба на изнасилване, това не говори нищо добро за "баща му", особено по отношение на морала.Да живее политеистичния либерализъм!

267

Анонимен

преди 14 години

Човек носи отговорност само пред себе си и другите хора, а не пред литературни герои и измислици. Иначе какво - от 2 до 12 годинки те плашат с торбалан, а после с бог и дявола, `щото нямат гръбнак да дават заповеди от собствено име.

266

Honorik

преди 14 години

Vseki 4ovek nosi otgovornost pred Boga za delata i dumite si.Za sajalenie i tuk vav foruma ima mnogo huliteli.Izob6to za 4ast ot dne6noto 4ove4estvo nqma ni6to svqto.Lo6oto e,4e i sred nqkoi ot duhovnicite ima pokvara,razkol i razceplenie,koito davat lo6 primer na obiknovenite hora i tova gi kara da ne uvajavat Boga i carkvata kato instituciq.Vse pak savetvam nai-dobronamereno hulitelite da ne si slagat grqh na du6ata.

265

една християнка

преди 14 години

Подкрепям владиката Николай! Ако искаме нашият Господ Исус Христос да спаси душите ни, трябва да спазваме оставените от него завети. Иначе всеки ще си носи наказанието за греховете си. Това е избор на всеки човек и неговата свободна воля. Господ ще съди по делата му

264

Tina

преди 14 години

А вярващи ли сте?