137

silvia

преди 13 години

статията е написане тенденциозно против "нетолерантните българи " , аз не знам къде са по-толерантни .Хазайте - много лоши - не е вярно аз имах чеченец - честен човек беше макър и зъл към християните -вярата ги фанатизира ...трябва много време за да резбере че не сме лоши хора , когато го прибраха в затвора само ние ходихме "злите хазяй " и платихме адвоката ...после ни ги върна като си отиде - честен човек , но много фанатизъм бе братче !

136

Българин

преди 14 години

"Можем ли да усвоим културата на толерантност по отношение на една толкова уязвима група хора" О,Боже за какви глупости пак говорите доколкото си спомням и интеграция за крадливите *** искахте??а също и за разни турски *** които сега ни наричат *** непрестанно повтарят "Смърт за българите"??мога да кажа само Бог да пази майка България такива "европейско мислещи" хора я унищожават и то не само държавата а и нацията .

135

оооо

преди 14 години

бе тия бежанци кой ги е канил та идват да ядат нащия оскъден хляб , това е все едно да отида в къщата на някого и да кажа " Я виж колко ми харесва , тук е по- долре отколкото у дома и по- добре се хранят вече ще живея тук и ще ме храните за ваша сметка"

134

Азъ

преди 14 години

От няколко години страните от ЕС с излаз на Средиземно море са в паника от прииждащата напаст от Африка и Азия. Сега има натиск от ЕС към страни като БГ, Румъния, Полша и Прибалтика да вземат част от емигрантите (бежанците). Официално нищо не се казва но май ЕС ни изнудва с това. Или взимате *** или няма фондове и пари. Сега ни подготвят та дано по меко мине заселването на *** по нашите земи. Има вече и тарифа колко ще се плаща на глава. Сега БГ може и да не е на нивото на повечето ЕС държави но ако плана за населването ни със всякаква напаст се осъществи, БГ вече никога няма да е същата. Може и да има дупки по улиците, корупция и мръсотия но има и събор на село с музика, печено и хора. Има и хубави закачливи и освободени жени. Може спокойно да таковаш комшииката и да не те претрепат с камъни за това. Може да си се напиеш на спокойствие и да се повеселиш с компания без да се притесняваш много. Скоро всичко това ще се промени. В Италия вече има сблъсаци между разни талибани и абдахали и месните. Франция също е с разтящо недоволство от ислямистките безобразия и т. н. Западняците си гледат интереса и не им пука за нас, ще ни ги натресът всичките докатао се усетим и нашите политици ще си приберат пачката и ще духнат като стане непоносимо. Децата им са вече на запад, а и повечето вече си понакупиха имоти там. Да ни ечестито на всички. Голям проблем е за гългари от Молдова, Бесарабия и бившия СССР да се сдобият с БГ документи, но за всички други става доста бързо.

133

до "писна ми&qu

преди 14 години

Какви деца, каква страна ... Те си влачат децата като парцали, а пък тези от женски пол даже не ги броят.Помисли малко "писна ми", защо не идват образовани, знаещи езици, умеещи да правят нещо, а разни скитащи се ***

132

неизвестен

преди 14 години

приютяваме всякакви негърски и други ислямски ***.Аман!

131

Анонимен

преди 14 години

БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОДСЛОН ЗА ИСЛЯМИСТИ ТРЪГНАЛИ ДА РАЗНАСЯТ ТАЗИ ЗАРАЗА!!!

130

читател

преди 14 години

За какво ги държали - влизат без документи, влизат нощно време през границата, е какво да ги правят.Как да различиш талибана от Афганистан с този които е избягал от тях.За какви осигуровки и какви училища става дума, къде ще учат тези върли ислямисти, утре ще искат децата им да ходят в нашите училища с фереджета и шалвари.Убежище се дава само на образовани, с добра професия хора, знащи езика и уважаващи нашите норми на живот. Не на ислямистите.Другите обратно там откъдето са дошли.

129

еееееей

преди 14 години

страшна работа сте бе ...аз ако тръгна по света щото тука ме тормозят примерно *** ,комшията,мързи ме да работя , имам си прроблеми и избягам и един вид съм бежанка мислите ли, че някой из европа ще се смили над мен ,ще ме храни ,ще ми намери жилище и ще ме има за човек и т.н......НЕ !!!! Тия мързеливи *** цял жживот са свикнали да протягат ръцете и да получават на готово. Сеят спин,крадът, лъжат и се занимават предимно с наркотици . В цяла европа са пропищели от тях бе..

128

Анонимен

преди 14 години

Добре де! Когато животът на даден човек е заплашен и той бяга за да се спаси, е логично да избяга и да се установи на най-близкото безопасно място, т.е. в съседна държава, а не задължително да пропатува половината свят, че да поиска статут на бежанец в Зап. Европа или САЩ! Точно за това съм малко скептична по отношение на тези бежанци и цялата работа ми намирисва на емиграция и в желанието си да получат легален статут се обявяват за бежанци!

127

Анонимен

преди 14 години

Май нещо не си чел внимателно. Казвам, че има обстоятелства, когато наистина човек няма избор, но не винаги е така! Много от тези тъй нар. "бежанци" не са живели чак толкова зле в родината си, но просто са решили, че в България, респ. Европа имат шанс за нещо по-добро! И са неприятно изненадани, че не са ги посрещнали както са очаквали! А иначе, разбира се, има случаи, когато хората буквално бягат за да спасят живота си, но при това положение би трябвало да са доволни и на малкото, което имат ту

126

...

преди 14 години

а *** от кога станаха бежанци ? българите незнам дали са толерантни,но ти с този пост освен, че показваш нетолерантност, но и невежество. Защо такива като теб,многознайковци, първо не седнат да попрочетат малко, преди да ми се правиш на патриот. Като си толкова надъхан какво направи ти ? да бежанеца може да ти вземе работното място,ако си нископлатен обикновен работник,какъвто предполагам че си, ако имаш въобще необходимата възраст. но поне бежанеца има оправдание за ниския си стандарт на..

125

Нина

преди 14 години

Не знам какво точно може да се направи, но трябва по някакъв начин да ги накраме да спрат да се множат като ***(*** де), защото ще става все по-зле. Нашите заплати няма да се увеличат, но данъците -да, т.е парите, които те ще вземат ще са повече, защото спрямо миналта година са се пръкнали 10-15 повече чавета. Така че нищо чудно скоро ние да работим само, за да им плащаме на тях помощите. И после реват - няма хляб. Да дойдат да ме питат мене как се оправям с 300лв и си плащам сметките.

124

Нина

преди 14 години

Мисля, че прекалено много хора слагат етикети. Българите били такива, *** били еди-какви си, пък бежанците - еди-що си. Мисля, че всички мразим ***, които живеят на нашия гръб, но все пка нека не забравяме, че има към 1-2% ***, които си плащат сметките и са коректни, но изяждат цялата омраза заради останалите. Така че може наистина между тези бежанци да има добри и съвестни хора, които искат просто шанс. Мисля също, че е крайно време да направим нещо спрямо *** ***, но..

123

..

преди 14 години

Заради повсеместната разруха ни е трудно да приемем положението на тези хора като окаяно. Да - трудно им е, но всички от нас едвам свързват 2та края и живеем месец за месец. Тук не е Белгия или Холандия, страни с възможности.

122

Писна ми

преди 14 години

До 115: Не мислиш ли, че за да тръгнеш с децата, положението е много сериозно. Ти не можеш да знаеш от какво бягат и кое ги е накарало да избягат. И дано никога не се случи да разбираме. От тях има и лъжци, но повечето са хора, които вярват, че тук ще е по-добре за тях и децата им. Голям смях, нали?! Щеше да е смешно, но е трагично...за да смятат, че тук е по- добре от там, където и да е това там...

121

..

преди 14 години

Разбира се, всеки де можем да пишем статии колко зле е в някой край на родината. Малко ли клошари има, малко ли хора ровят по кофите без надежда в живота си, малко ли спят на улицата? А пенсионерите, как те преживяват на тези пенсии, не мисля че някой от тях може да си позволи да плаща сметки и да си купи лекарства. Не казвам че е нормално да държим бежанци в такива условия, а просто казвам че цялата ни страна е в такова окаяно положение.

120

Анонимен

преди 14 години

А ти си неграмотен

119

Анонимен

преди 14 години

добре бе уш не сме расисти уш сме много толерантни а само вище коментарите за кво става на вапрос вие не сте хора

118

Тошо

преди 14 години

ама чакайте малко, защо трябва да търпим разни *** и араби в страната ни, не мога да разбера..!?