10

cwetence

преди 14 години

Интересна статия, некадърен превод.

9

До 2

преди 14 години

Ами лошо е, до този извод са стигнали астрономите още преди 30-35 години. Нямам нищо против да се напише като позабравен факт, но да ми обясняват, че, видите ли, открили са нещо ново... Това си е прах в очите и оправдаване на разходи. А когато се публикува като новина се чувствам обиден - все още българинът не е затъпял толкова, че да смята топлата вода за току-що открита.

8

istina

преди 14 години

do gandoni ...........tova ne e ot skoro,mislq che e permanentno..........

7

gandoni

преди 14 години

Аз пък скоро от една черна дупка хванах гъбички ....

6

пенка

преди 14 години

физичният закон за абсолютно черно тяло,,колкото енергия приема-толкова,но не по същност,излъчва,,така че беше въпрос на време да се открие .сигурна съм, че черните дупки крият още изненади ,,в ръкава,, :)))благодаря на д-р инж. Вера Хаджимитова :)

5

Цецо

преди 14 години

Нещо на края не ми стана ясно как така черните дупки изяждали "отвътре" светилата. По-нагоре се описва хипотетично какво представлява черната дупка и ако наистина е така, то светилата биха били погълнати изцяло от нея. И още нещо, според мен заглавието би трябвало да гласи "Черните дупки - един от факторите в образуването на галактиките" или нещо подобно, а не че са способни да го правят...

4

Анонимен

преди 14 години

Тц

3

Анонимен

преди 14 години

Айше,ти ли си ***?

2

До кфлркд

преди 14 години

И какво лошо има да се напише пак? Ето че учените се опитват да доказват хипотези, а във форума някои коментират просто ей така. Кажи нещо повече тогава ти, драги "любопитен любител астроном".

1

кфлркд

преди 14 години

написаното тук не е нещо ново за да бъде новина, тези факти за отдавна известни на любопитния любител астроном