49

Анонимен

преди 14 години

чудесно сега ги избираме гтея неграмотници после обаче така ще плачеме всичките . помнете ми думата . БОЙКО И КОСТОВ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАТ СТРАНАТА. ЕДНО ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО БИ ИЗДЪРЖАЛО НАЙ-МНОГО ЕДНА ГОДИНА НЕ ПОВЕ4Е ТОВА Е

48

Veso

преди 14 години

Da prosto perfektno. Kak moje tolkowa mnogo ot horata da dadut glasut si za GERB. Sega opredeleno ima koi da ni izlaga pred chujdencite.

47

tan4etonet

преди 14 години

до 42:. Няма такова животно като задрасквам всички партии и пускам бюлетина" или пускам празна бюлетина", след което си отивам вкъщи спокоен!!! Всички празни или зачеркнати по този начин бюлетини се броят за НЕВАЛИДНИ! Т.е. те съществуват, не се записват на никоя партия, но подлежат на преразпределение! И когато накрая станат ясни прескочилите 4 % партии, този процент на невалидните бюлетини се разпределя също между тях в съотношение равно на съотношението на резултатите им. Така се разпределя и процентът на подадените гласове за партиите, ненадскочили 4 %. Или иначе казано: ако ГЕРБ вземе 30 %, а БСП 20 %, накрая ГЕРБ ще добави 30 % от невалидните гласове и повече от 30 % от тези на партиите, ненадскочили 4 %. БСП ще прибави по и по повече от 20 % /това е така, защото гласовете на ненадскочилите 4 % партии се делят между по-малко партии и процентът от гласовете им който попада в големите партии се увеличава! /. Досегашната практика посочва, че горе-долу на една партия са й нужни около 44 % от действителните гласове за да има абсолютно мнозинства в НС. Останалото до 50 % са разпределянето на невалидните гласове и на тези, подадени за партии, ненадхвърлили 4 %. Така и да не искате всеки 4-ти, 5-ти или 10-ти пуснал празна или зачеркната бюлетина на практика храни" партия, която дори не харесва, в т. ч. примерно и ДПС! За процентът на негласувалите пък въобще не искам и дума да отварям..

46

тити

преди 14 години

на сините никой не им отдава голямо значение само с този един евро депутат ако въобще можем да наречем Надето такъв.Но реално погледнато сините са 6 защото разлика между мушенниците от ГЕРБ или ос КОАЛИЦИЯТА няма

45

жоро

преди 14 години

жалко този път не го доизчисли КОСТОВоще колко трябва да си плати за 2ри евро депутат

44

КАЛИНА

преди 14 години

ХА ХА ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА СИНИТЕ АМА ДАЙЕ И ТОЯ ЕДИН ДЕПОТАТ ИМ Е МНОГО!!!!!!!

43

БЪЛГАРИН

преди 14 години

ЕИ ТЕЗИ ГОСПОДА ОТ ЦИК ГОЛЕМИ МАТЕМАТИЦИ ИНТЕРЕСНО КАК ЕДИН ЕВРОДЕПУТАТ ОТ НДСВ Е ИЗБРАН С ЧЕТИРИ ПРОЦЕНТА А ОТ АТАКА ШЕСТ С ТОВА ЦИК ДОКАЗВА ЧЕ АТАКА Е С ПО КАЧЕСТВЕНИ ЕВРОДЕПУТАТИ И ТО СИ Е ТАКА ЗАЩОТО САМО ТЕ ЗАЩИТАВАТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

42

Анонимен

преди 14 години

Не мога да разбера само как се разпределят тези бройки евродепутати ?!?!Синята коалиция с 7.95% - 1 мандат...БСП с 18.5% - 4 мандата.... не ми излиза никак математиката ?!?!?!?!?!?!7.95 * 2 = 15.9%7.95 * 3 = 23.85%7.95 * 4 = 31.80%Как БСП с 18.5% има 4 мандата ?!?!?!?!?Ако един мандат е с 5.88% на сините за втори им остават 7.95 - 5.88 = 2.07%БСП имат 17.64 за първите три мандата (3 * 5.88) и им остава за четвъртия 0.86%.....Никак не мога да разбера как така става ?!?!?!?!

41

АСАН гладния

преди 14 години

БЪЛГАРИ не ГЛАСУВАТЕ, ОЩЕ 4Г. ЩЕ НИ КРАДЕ ДОГАН БЕЯ със серГЕЯ.

40

Страха от Костов!

преди 14 години

Не Ви ли омръзна да повтаряте, че е по-добре без Костов. Че то без него кой остава - Мартин има още много да се учи . Тогава - ТУРСКАТА *** ЮРУКОВ или Желю Желев. Единстевия силен играч е Костов - толкова сили се влагат в борбата с него - значи много ги е страх. .... И защо забравихте Чорни!

39

vaprosche

преди 14 години

abe kak stava vse taka che vinagi partiata na vlast pecheli spornite vaprosi okolo izborite? ne ste li se zamisliali?

38

ха ха ха

преди 14 години

цитат: "Партия ЛИДЕР получава 5, 7% от изборните гласове!Лидер на 0,88 на сто влизане в ЕП !"Ей, журналята ДА ВИ ИМАМ МАтематиката!!

37

111-прод

преди 14 години

Е , питам не си ли отвориха вратичка по този начин, да отчетат като невалидни "Неудобни" бюлетини!Възмущавам се и от закона ,който са си приели : ДА Няма повторно преброяване!!Е ако това ни е демокрацията ,тогава предпочитам някой друг строй, дори от зората на човечеството!!!!

36

111

преди 14 години

Не искам да коментирам конкретни партии,идеи и т.нТова,което буди съмнение обаче и как наистина го докараха този резултат? Имам чувството ,че обявяването на прогнозни резултати в 19 часа е знак за преброителите,да започнат да "броят" както трябва! Прави впечатление и големия брой недействителни бюлетини! Когато обясняваха ,че избирателите имат право да пренареждат листите ,казаха че е достатъчно да се постави знак,НО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НЕ УТОЧНИХА КАКЪВ/както на миналите избори/!

35

Анонимен

преди 14 години

За Костов-той е вреден за България и трябваше да се оттегли,тогава много хора щяха да гласуват за СДС,по негово време стана категорично ясно ,че без протекции не може да развиваш бизнес-ЗНАМ ГО от МОЯ ГОРЧИВ ОПИТ!После НДСВ И БСП продължиха и през всичкото време ДПС подържа бизнеса на доверените хора.България е МАФИЯ за да работиш трябва да целуваш ръка на боса и да отчисляваш от печалбата.Говоря за достъп до държ. поръчки!

34

еа

преди 14 години

А какво е направил ББ като е 8 години във власта, че не се сещам? Освен да хули и плюе наляво и надясно и да си оправдава некадърността с други. Да не говорим как плуеше по любимия му сега Костов.Лицемерна мутра е и нищо повече.

33

синята боза

преди 14 години

синята идея е така поругана,както и червената.Само ГЕРБ.И все пак след управлението на Костов,той не може да се даврандиса вече 8 години.две години не говори с народа.А ББ е във властта вече 8 години и има партия с рейтинг 25 %.Той не е компрометиран пред електората си,не е водил агресивна кампания и въпреки това хората му вярват и с право. Нужна е малко по-голяма мобилизация за гласуване,за да преодолее партийките от типа 10%

32

Тончо

преди 14 години

Много добре казано за ББ

31

Анонимен

преди 14 години

Стига с тая *** синя идея. Заради нея която подкрепях 10г. едва не ми фалира фирмата през 2000г.

30

Очаквам

преди 14 години

Бойко Балона да се пръсне като френски Ербъс над Атлантическия океан. Жалко за пътниците в него - т.е. ние, НАРОДА!