35

МИ

преди 15 години

Поне да им беше дал по една диплома,че могат да работят на предачни машини или нещо за мениджмънт ,че в България признават само законите на интелектуалната собственост на еничарите-мутрите наречени господ и господка,

34

преди 15 години

ХАХАХА

33

НФБ

преди 15 години

крадат червените *** , но и всечески пречат на бизнеса!Тонят се умишлено чуждите инвеститори които неснасят на партията столетница!мутрите ги притискат, данъчните ги притискат, полицията ги притиска..Народа е мързелив и не му се работи, а му се слуша чалга и иска да мята гюбеци!Огледайте се внимателно и кажете не е ли така?Видях наскоро една сватба на видео в българския град Мелник!!!!и се зачудих дали не се намирам в някой арабски квартал или в някое турско селище...булката се качила на масата и играе ли игра е гюбеци...всичките присъстващи играеха също кючеци или по тамошно чучеци ..чучеци....И сляпия вижда как България се ***!Циеганските ритми са на мода!*** мързел обладава нацията!Вижте и младежта в студентски град..дискотеки.. но без Библиотеки!Изпитите се купуват!Във Франция например за елитните училища има т.н. препаратоари!Влиза се само с отлични оценки ..после в продължение на 21г те подготвят! След това има има финален изпит и тест на който кандидатите отново се пресяват и остават само около 30% които продължават в определената мечтана област..политехника..медицина..!У нас университети на път и под път!И кмагаре да влезе и то ще излезе с тапия за висшист!Вижте как е в нов български университет в София..в Свищов...в Благоевград...Решението е в тестове, анонимни!Критериите както и към държавниците ни трябва да се завишат!Другото са глупости натъркалета!Бачкане, ама много бачкане, ако искаме да сме европейци!Промяна в нас самите първо!

32

nqkoi

преди 15 години

Защо ли и директора на КК Албена не постъпи по същия начин.Дължи милиони на своите доставчици за 2008 г.,а не ги плаща.Как ли реагират на това неговите чуждестрани туроператори на това,или и те са същите.

31

преди 15 години

Za kakvo da e opravdan Dedoro? Fabrikata mu e v BG. Bankovi smetki v stranata ni nqma. Produkciqta e iznasq navun. Rabotnicite gi osigurqva na min. zaplata. Tri mesesa ne im plasta... Kakvo nashite pechelqt ot cqlata rabota?

30

Червената помия

преди 15 години

В зората на демокрацията, в едно държавно предприятие наблюдавах следния случай.Алкохолизиран и във видимо "Добро " настроение директор в предпенсионна възраст върви из двора и леко залитайки псува наред де който работник види, защото подозира че всички са СДС-ари и му клатят стола.-Шефе, не псувай че като дойдат нашите....-обажда се един работник.-Кои са вашите, бе , ***???-пита шефа...-Американците...-хилейки се казва работника.Шефа се замисли, постоя малко и рече:-Слушай, ти катно ме каниш у вас на гости , знаеш ли какво гледам като ида там?Гледам имаш ли буре с вино в мазето и дали е млада жена ти.Гледам да ти изпия виното на аванта, и като се напиеш да опъна един път жена ти.Това ще гледа и Американеца в нашата държава-имаме ли в мазето буре, и млади ли са жените ни.Той точно за това идва .Другото си го има и там, даже и по-хубаво от българското!!!До ден днешен по-смисленно обяснение на понятието стратегически партньор, външен инвеститор и международна политика от това, на този пиян директор тогава, не съм чувал!

29

Червената помия

преди 15 години

Вече не сме държава, а разграден текезесарски двор...Първо управниците нарочно бутнаха оградата, за да си крадат тихичко.После добиха смелост и започнаха не чак толкова тихичко и тайно.После продадоха за тлъсти комисионни това, което не може да купят или изнесат.Купиха го на безценица разни чужди инвеститори, съпоставяйки го с цената в страните си.Те доокрадоха ,изнесоха годните машини, другите нарязаха за скраб, продадоха на матириал сградите и се изнесоха, без да плащат нищо на държавата.Сега в разградения двор ще се настани *** катун, който живее само от кражби, древни занаяти и препродажба ...Да живее България!!!Такава, каквато сами си избрахме да бъде!И на следващите избори идете за риба, за гъби или да пиете бира......После се чудете защо двора пак е разграден.А ако някой се излъже да иде да гласува, нека си спомни приказката за новото кабаре, със стария персонал.....

28

Drug

преди 15 години

E, pa kyde e novinata. Tova sa vi strategicheskite investitori. Napishete pone za edin deto ne e zavliakyl Bugarska. Tiia deto gi dopuskat obache sa za trichlenka.

27

ъ

преди 15 години

Жабарите са *** и се държат като ***! Лъжат,крият се,обещават...С десетима съм работил и десетимата бяха ***!!!

26

преди 15 години

работил съм при и български работодатели и при чужди. Учил и работил съм и в Германия. Да ви кажа, навсякъде има тарикати и мошенници.Разбира се има и свестни хора. Например сегашният ми немски работодател тук в София, е пълно ***. Държи се все едно ние българите сме втора ръка хора. Постоянно се ***, мрънка, държи се арогантно, скатава се от работа. Вие, ако се имате за такива, аз НЕ. Затова продължавайте да лижете краката на чужденците, само че така едва ли животът в България едва ли ще стане по-добър !

25

преди 15 години

Напълно съм на страната на италианца. То в БГ май само сивата икономика ще остане ,защото колкото и да иска един фирмаджия да е законен и изряден,то е НЕВЪЗМОЖНО ! Българските данъчни и съдебни плъхове нека си измислят по-олекотена процедура за фалит на фирми,така че и работниците да не са ощетени при подобни ситуации за пенсиониране. Не бил им пуснал заповеди за уволнение,да бе да...ами нали има счетоводни мижитурки,които са му движели фирмата ,явно са некадърници .Сега са му натресли сума пари,че и лихви му се трупат,че и престъпник го изкарват. ! Д.г.д. и работниците,получавали са си заплати дори над осигуровките. Да са искали да им пусне заповед за уволнение като са били недоволни и като е бил в БГ италианския им шеф. Да ги видим сега кой чужденец в Сливен ще им предаложи работа,ако изобщо някой будала се наеме да инвестира там.

24

Black Sea

преди 15 години

А бе к'ви глупости говорите,бе? Ако наистина се предяви иск ще го върнат. Стига ония *** от Външно да си свършат работата. Все пак в Италия е забегнал, не в Русия. Туй му е хубавото на Европейския съюз. А горките работници не ги ругайте: това им е капацитета, особено в малки населени места. Сигурно ги е било шубе да вдигнат шум-къде ще си намерят друга работа, още повече, че италианеца до преди 3 месеца е бил коректен. Обаче що не отворите тема и за BG работодателите (вкл. държавни) да видим дали и там не стои въпроса така,че и по-зле?!

23

преди 15 години

Още един инвеститор-дон Кихот ,мъчил се 10 години с българските вятърни мелници .Административно дело No 1179/2008, VII състав Дела по ДОПК и ЗМ ТЪРГ. ДРУЖЕСТВО РЕДОРО ЕООД РОБЕРТО ВИТОРИО ДЕДОРО РМД БУРГАС 12.11.2008г. 13:30ч. ------------------------------------------------ ------------Търговско дело No 896/2008 Обезпечения- Е.МИРОЛИО-обвинител на АД РЕДОРО ЕООД Докладчик: В.С.Н. Определение от 07.01.2009г.ДОПУСКА обезпечение на бъдещи искове, които следва да се предявят в едномесечен срок от "Е.МИРОЛИО" АД, ЕИК 119603547, със седалище и адрес на управление гр. Сливен, кв. Индустриален, представлявано от Гаетано Римини - изпълнителен директор, против "РЕДОРО" ЕООД, ЕИК 119607104, със седалище и адрес на управление гр. Сливен, к-с "Печ" ет.1 офис 111, представлявано от едноличния собственик и управител Р.В.Д., за заплащане на цена на доставена стока по договор за продажба /доставка/ на трикотажни прежди с обща цена на исковете 128 579,43 лв. /сто двадесет и осем хиляди, петстотин седемдесет и девет лева и 43 стот./, чрез: 1. ЗАПОР върху движими вещи, собственост на "РЕДОРО" ЕООД - Сливен, находящи се в цех в южната част на недвижим имот на "Светлина" АД на бул. "Стефан Караджа" 6 в гр. Сливен, представляващи: 12 броя плетачни машини Bentli comet файн 3, 17 броя плетачни машини Sam giacomo файн 6, 2 броя плетачни машини Lunati quala файн 14, 5 броя плетачни машини ANG файн 14 и 3 броя плетачни машини Matic файн 14, 2 броя перални, 2 броя сушилни, 1 брой центрофуга, Гладачни маси 8 броя, оверлог 2 броя; 2. ЗАПОР върху готова продукция - трикотажни изделия - чорапи и др., собственост на "РЕДОРО" ЕООД - Сливен, находяща се в цех в южната част на недвижим имот на "Светлина" АД на бул. "Стефан Караджа" 6 в гр. Сливен; до размера на исковете, до приключване на делото по тях с влязъл в сила съдебен акт или настъпване на други причини за отпадане на обезпечението, при представяне на ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ в размер на 13 000 /тринадесет хиляди/ лева. да се издаде обезпечителна заповед след представяне на гаранцията.

22

free

преди 15 години

ama 4e ovce... to vqrno, 4e nqma rabota, no ima i nekakvi zakoni i inspekcii ve4e. i kakvo zna4i, 4e gi e osigurqval na min. zaplati, zna4i sa bili syu4astnici... emi da 4akat sega da si vzemat minimalnite zaplati

21

преди 15 години

ще си вземат парите на 36 март,така както ние си ги взехме от "ИНТЕР-БЪЛГАРИЯ"ООД.,в Попово и Севлиево.Всички чужди фирми са ***.

20

преди 15 години

много ясно, че България се е превърнала в рай за всички западни далавераджийчета. Ще дам пример - Е.он, Чез, EVN - и всичките им простотии покрай снабдяването с ел.енергия на хората, Шрабаг и техните невероятни далавери покрай Терминал 2 на летище София! И как да е иначе, като те ни прецакват, ние ги защитаваме. те ни гърбят, ние викаме "Ура, гърби ни западняк, каква чест......." Дали пък не си го правиме сами, с това невероятно слагане на уж "много милите" западняци? И аз да бях чужденец и българските граждани толкова да ми се слагат и аз щях да ги прецаквам!!!

19

преди 15 години

i iziskwaniata sa syglasuwani s evropeiskite praktikina bulgarina mu e winowna za wsichko dyrjawata, a ne se wijda toi samiat kolko e nekadyren

18

преди 15 години

moje da e bil cvete, no e osiguriawal wsichki na minimalna rabotna zaplatakolkoto do prowerkite - tuk w zapadna evropa takiwa prowerki ima postoianno, globata za rabota pri 38C nawyn niama da e tolkowa smeshna smeshna kakto w bg...

17

Сливен

преди 15 години

Абсолютно си прав !!! Не издържа .... То не бяха проверки , то не бяха рекети , които той не разбираше ... за какво е всичко това ....имаше случай в който го глобиха за това ,че навън бе 38 градуса и общия му работник ....работел навън ...можел да слънчаса ....И той немееше -климатик ли да му сложа ???!!! Цеха му беше образец , не беше дребнав и в повечето случаи плащаше на време .....всички ,които работеха получаваха предложения от конкоренцията му , но си оставаха при него ....За всичко е виновна ....простата ни държава ...с безумните си сякаш нарочно направени изисквания неминуемо водещи до рекет

16

преди 15 години

Явно италианеца не е издържал на българския данъчен рекет и китайския внос .Не е работа да си работодател в *** ни Бг.Жалко за инвестициите ,които е направил италианеца и дано не е отвлечен или подобно. Защото доколкото разбирам,той е в неизвестност,а дали се укрива или му се случило нещо лошо,не знаем.Работниците нека не се правят на прецакани,имало е начин да се усетят,че шефа им е имал затруднения. Не е било нужно допълнително да го заплашват със съдебни дела .Kaто не им е платил ,да си бяха напуснали,така де.