171

преди 15 години

НЕ НИЕ НЕ СМЕ ТОАЛЕТНА НИЕ СМЕ БУНИЩЕ

170

Pepi

преди 15 години

Mare samo da se nadupqt 4ehite nad nashite toaletni i shte usetqt analna bolka........

169

преди 15 години

sled kato praviat takiva ne6ta 4ehite 6te si platiat po drug na4in za tova

168

муспи

преди 15 години

Не може да се владее света ако има изкуство. Светът докаран до нивото на обитателите по река Амазонка, може да се владее, така както може и високо развит, пътуващ до звездите и даже социално справедлив. Но свят с изкуство е непревзимаем. Той е друго, по висше измерение. Затова до преди два века, тоталното еврейско зло не ставаше на власт, и давола ги насъска срищу това, което те не могат и да ударят, като не допускат хората да го правят. Като не допускат творческия елит да носи своята мисия и прави човека недостижим за еврейна. Днес тяхните абсурди са по цялия свят, влагат се гитански суми, като за особено важен гешефт, всички участници, 100%, са все евреи, не се допуска никаква пукнатина, никой още не е изказъл съмнени по този чуш. Чува се че евреите биле турци, че е нямало холокост - но за "изкуството" огромна цензурна машина не допуска и намек за съмнение. Луксозни музеи, галерии носещи печалби като автомобилни фабрики, са накацали по цялия свят, това са олтарите на дявола им йехова. Ако останат още в Авганисан и в Кабул ще се появи Музей за Модерно Изкуство, и нашите еврейки-лезбийки-изкуствоведки ще отидот да го осветят. И ще се появят инсталационисти от афганската ***, пред която и сегашната, естествено мафиозна, власт и Бен Лайден потръпват от гнус, - но това е основен принцип - "художниците" трябва да бъдат от най мръснота кал, че ако се случи нещо непредвидено, да си стоят все кал. И студентките в нашата художествена академия да им подражават.

167

martinxoce

преди 15 години

Да им *** майката чешка, с извинение за грубото изразяване!!

166

преди 15 години

Мда, или да сложим скулптора-ром клати българка-нали един вид, че не са останали мъже-защо не? Ето ви кенефчийско долнопробно помийно изкуство-който не го харесва-нищо не разбира!

165

PILAT

преди 15 години

За всички, които са намение, "че тази гавра трябва да си остане защото сме си я заслужили" им пожелавам техните усти да са този ***. Това ако е изкуство, то утре някой под същия предтекст ще сложи паметник на сюлейман паша на Шипка - то и това е изкуство.За всички останали - това дори не е работа на чехи, а няколко г.а.д.н.и м.р.ъ.с.н.и. ч.и.ф.у.т.ч.е.т.а, а те както знаем добре са безродна пасмина.Предлагам срущу израелското посолство да се сложи паметник на Хитлер прегърнал Адолф Айхман (все пак и то е ч.и.ф.у.т.ч.е) и двамата в купом галят еврейче - под формата на изкуство.За цялата тази подигравка си има хубава българска поговорка, как трябва да се реагира - "На зло куче, зъл прът"

164

преди 15 години

za kakvo da vise sardimtova e samata istina.NO ZA DA BADE TQ PO REALNA TRQBVA DA DOBAVITE I NQKOLKO SLAMKI NA KOITO EDINIQT KRAY E V TOALETNATA,A DRUGIQT KRAY V STOLICITE NA NQKOLKO EVROPEYSKO-EVREYSKI DARJAVI.DA VI E SLADKO.6TE SMU4ETE BEZPLATNO.

163

Българин

преди 15 години

Ама моля ви се, чувствайте се свободни да се из-акате на платното, така е малко нереалистично.Не знаех, че чехите са такива . Имах по-високо мнение за тях...

162

преди 15 години

Мисля че точно това е днешна България, запушен турски *** а народа плува в ***. Истината боли, особено когато покажат резила ти пред целия свят.

161

jiko

преди 15 години

ili lainiana dupka znachi tva, toaletna e meko kazano. Dali ima osnovanie da ni e takav imidja ili ne e vapros. Znam samo che edinstvenia bulgarski politik ili predstavitel, (kakto iskate go narechete) koito e uvajavan v Evropa e Simeon

160

преди 15 години

споко хора всички *** са психари и автора на тоалетната не е изключение

159

Доню Донев

преди 15 години

Щеше ми се да помълча по форумите известно време, за да наблюдавам и преценявам безпристрастно разиграващите се у нас жалки фарсове. Но за тази чешка изцепка, за тази жалка гавра на евреина Давид Черни с Европа и гоите, особенно след приятната пародия на 140 муспи, ми се ще не просто да напиша нещо, а да отида с чук да съсипя този отвратителен осемтонен *** - инсталация, имаща претенции за изкуство, така както се е заканила, доколкото разбрах, Бетина Жотева.Осемтонната инсталация на Давид и двама негови колеги започва с лъжа и мистификация, чисто по юдейско фарисейско талмудистки - чешкото правителство е излъгано, че тя е съчетание на отделни работи на автори от съответните страни и са съчинени съответно имена на художници от отделните страни. Това вече е разкрито и то е достатъчно, не - свръхдостатъчно основание инсталацията да бъде унищожена от възложителя, а на авторите потърсена отговорност. Но не - чехите пак се проявиха като евреите на славяните. И още по интересно - англичаните, наричани навремето белите евреи, изобщо не са удостоени да присъстват в тази инсталация. Защо ли?А в действие инсталацията е още по-отвратителна. Специално нашата част с турските тоалетни има сини и червени тръби, които прехфълят тоалетното съдържание... Но и за другите страни нещата са обидни - дори за Италия с футболистие, защото те играят особен гаден футбол. Холандия е под вода, от която стърчат минарета, Дания с Мохамед от лего и т.н. Ега ти гаврата, а ние вярвахме, че чешкия премиер, както обеща, ще ни уреди кризата с газта като ротационен председател на ЕС. С газ не ни уреди, но с гавра - да, че и след лъжите и манипулациите на Давид дори няма намерение да ликвидира инсталацията.А на онези, които подхождат лековато към проблема, ще припомня Оскар Уайлд - не изкуството подражава на природата, а природата подражава на изкуството. Малко успокоение биха били пак неговите думи, че всеки истински портрет е портрет на художника, а не на модела /Дориан Грей/, но Давид не е нито художник, нито има сърце и разум.И какво ще се окаже накрая - май не е съвсем налудничаво онова "като чуя думата култура и се хващам за кобура".

158

скандалджия

преди 15 години

Това,г-н Донев,се нарича "клозетно изкуство",а "творците" се вдъхновяват от обществените тоалетни!И,извинявайте,но то няма нищо общо с културата!Това са психически девиации на обременен човек!Да не кажа нещо по-лошо!

157

преди 15 години

http://vbox7.com/play:cff251f8 и в япония са такива кенефите споко

156

b

преди 15 години

А ти bianko, като те чета си най-голямото. Е заради такива слагат такива склуптури. Като гледам, има хора, които се припознаха като ла. Това е личен избор. Все пак почти всички българи не сме такива. За това протестираме нелта. А ла се съгласяват и намират това за истина. Това е простата истина.А за Чехия против нямаме, но след като разбраха какво става и България се оплака, трябваше да махнат частта за България. А след това нагло пак попитаха, ако настоявате, ще я махнем. Простено им е, щото си падат малко инфантилна нация. Но когато в прав текст ти казват нещо и си крив, че и си признава и пак нищо не правят. Това е или подигравка, или дебелокож дебилизъм.

155

преди 15 години

Това е България,за голямо съжаление!!!Не обвинявайте никой,представянето е точно,замислете се!

154

bianko

преди 15 години

ами българите сте лаинари естествено че държавата ви да е *** прав е чеха.

153

Yo

преди 15 години

Az pak neshto nerazbrah! Kakvo ni e vinovna Chehia za tova, che sa izbrali tvorba na "talantliv" balgarski tvorec. Po skoro tryabva da se sramuvame, che edna balgarka predstavya rodinata si, stranata nezavisimo kakva... kato toaletna chiniya. Da zapitam! Chuvstva li se tya kato L....O, che taka predstavya Bulgaria v tvorchestvoto si? Az lichno se sramuvam ot neya!

152

none

преди 15 години

Zashto be, 150, kakvo ne ti haresva? I zashto da e podigravka spored teb? Ili te trese nyakakuv psevdopatriotizam?Ili ti haresva da zsiveesh v kochinka?