21

тъпака

преди 15 години

Как може да предпочиташ амфетамин пред ммммммммммммммммдве-три яки парчета баклава!

20

Димитър

преди 15 години

*** народ - лесно се управлява!

19

Някой

преди 15 години

Само забравих да добавя: Има и още един мит, който не е цитиран в статията. Пак за шоколада - смята се че млади момчета и младежи не бива да прекаляват със шоколада защото им действал като афродизиак и си мислели за секс и получавали силни ерекции.Пак ще повторя, че единственото вярно е че се отделят ендорфини, които те карат да ти става хубаво и весело, но не в сексуален смисъл. Шоколадът не увеличава тестостерона. А единствено тестостеронът може да те накара да си мислиш по-често за секс и да ти става оная работа.

18

Някой

преди 15 години

Статията не ми се вижда много научна но както и да е.По принцип самите митове са дефинирани неточно.Мит номер 1: Митът не е за това че захарта правела децата хиперактивни. Аз поне не съм го чувал. Митът е че яденето на шоколад от децата ги прави хиперактивни. И обяснението не е в захарта а във всичките съставки заедно с какаото. Яденето на шоколад води до отделянето на повече ендорфин известен като "хормонът на щастието" който подобно на наркотик те кара да се чувстваш весел, щастлив и в приповдигнато настроение.Между другото кока колата също не трябва да се дава на много малки деца не заради захарта, а заради кофеина който съдържа.Да не говорим че има кока кола лайт която не съдържа никаква захар но пак е вредна заради кофеина.Мит номер 2: Не съм го чувал. Главата по принцип харчи много енергия защото мозъкът изисква доста голям кръвоток. А температурата се регулира от хипофизата и там трябва да се изкажат специалистите. За мене не е така просто че да се коментират митове.Мит номер 3: Махмурлукът се лекува. Лично съм го изпробвал.Е, ако изобщо се смята за болест. Може да се каже, че ако не се лекува то поне могат да се облекчат симптомите от препиване.Мит номер 4: Не я знам тая звезда. Затова не мога да коментирам.Мит номер 5: Това не е медицински мит. Или най-много е психологически мит. По време на празници повечето хора са щастливи и нямат повод за самоубийства. Но самотните хора са най-склонни към изпадане в депресия именно на празници. Знам какво е да си сам когато има празник и само ти не се веселиш за разлика от всички останали които са ти обърнали гръб и никой не те забелязва. Все едно не съществуваш!Мит номер 6: Затлъстяването се причинява от много неща. Сред тях са обилното плюскане и липсата на физическа активност. Застоялия живот. По принцип човек като си хапне трябва да си полегне. Така че няма нищо лошо да си хапнеш преди лягане.Лошото става когато преплюскаш. Наскоро се върнах от поредния банкет и така бях преплюскал че дълго не можах да заспя, щото стомаха ми не спира да мели :-)Ако си легнеш гладен пак не е работа - не се спи!

17

gandoni

преди 15 години

за да не се дехидрира мозъка след препиване и да избегнем махмурлука , трябва още от сутринта , едно хубаво да се насмучим от същото вечерно питие.... - не е лошо малко да се разнообрази мезето след третата или четвърта чашка....

16

-

преди 15 години

Глупава статия, по точка 6 за късната вечеря изобщо не са прави.

15

кандидат пръч

преди 15 години

Първо,това е вредно,онова е вредно,после-аа не!Не са вредни,има грешка!Сега в момента най-вредно е ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ!За утре-незнам!Ще видим!:)

14

Папунчо мама

преди 15 години

Абе, аз оня ден прекалих с турската баклава и ня'а ви казвам.....се едно амфетамини бях пил.Да живее захарта!!!!:-))

13

положителен

преди 15 години

Това е вярно ,когато си хапнеш добре и после полегнеш не ти се разширява корема просто си се прибира и не увисва )))))

12

преди 15 години

Абе, я вземи един два аналгина след като си се нальокал, пък да видиш дали на другия ден ще си махмурлия. Гаранция Франция, че нищо няма да те боли.

11

преди 15 години

Честно казно, по празниците много хора се депресират, точно, защото уж всички трябва да са весели и от всякъде им се пропагандира "празнично" настроение.Та е напълно възможно тогава да има завишена стойност на самоубийствата.Примерно-не стига че нещо не ми е на кеф, ами свинята от горния етаж реве и крещи пиян, а от телевизора (ако някой гледа ТВ де...) искат да ме облъчат с фалшиви усмивки.

10

преди 15 години

На всекоя глупост е признак на скудоумие!!!

9

Bob

преди 15 години

Мит 2: Главата отделя най-много топлина: Да, точно така е, защото е ясно че дрехите изолират малко или много тялото, а когато главата е открита, тогава разбира се от там се губи най-много топлина! Тук се изключва вариантът когато си чисто гол (тогава може би не се отделя най-много топлина от главата), но пък повечето хора излизат навън с дрехи и без шапки...Значи митът е верен... Мит 3: Махмурлукът се лекуваДа, лекува се! С много вода и мултивитамини... Когато се напиеш, алкохолът дехидратира мозъка, той губи вода, и затова се наблюдават разните там ефекти при препиване... Затова е препоръчително на другия ден да се пие (но не бира, и определено не кафе, което също дехидратира!), а повече чиста вода и мултивитамини. Аз лично, между водата пия натурален сок от портокал или ананас...Мит 6: Късното ядене причинява затлъстяванеСигурно, щото наистина тези калории просто се складират директно в съответните депа на организма. Иначе, има изследвания при които се споменава че при спане се горят калории и даже се отслабва... Но не знам дали не е от факта че наистина 8 часа човек не яде. А имаше и друго нещо - когато не си доспиваш, ядеш повече... Явно е по-добре да си спиш повече, да хапваш по-малко, и да ставаш от масата и да си лягаш леко гладен...

8

малката мЪстичка

преди 15 години

То всичко вече е вредно!Скоро умните глави ще забранят и дишането!

7

Адриана

преди 15 години

Добре, спечелихте ме, официално е по- зле от днес.бг няма.

6

Мит7

преди 15 години

Наздравеееее, а да пиеме по едно, да хапнем по кило пържоли у 22.30, па после да си лягаме да ви мандръсам у пърдюгите...

5

преди 15 години

Не е вярно, че не изразходваме никаква енергия докато спим. А на всичкото отгоре това е най-дългия период от денонощието, в който не ядем (цели 8-10 часа, за толкова време ядете поне 2 пъти през деня), така че е добре едно леко хапване преди лягане.

4

преди 15 години

Пълна глупост е това за храненето. Доказано е от хиляди спецялисти ,че нощното хранене е вредно и причинява затлъстяване. И дори простата логика го доказва. Ако се натъпчете здраво в 22:00 часа и си легнете в 22:30 часа то храната ,която ще консумирате ще отдели доста енергия ,която вие спейки не може да усвоите тъй като спейки не използваме почти никаква енергия. Но ако пък се натъпчете на обяд то всекидневните ви дейности горят доста калории и така вие горите енергията а вечер просто я складирате под формата на мазнинки! И ТОВА Е ДОКАЗАН ФАКТ!

3

lemmy

преди 15 години

Как така няма лек за това състояние, Моля ви не ме отчайвайте. А вряло щембе/***/ с ледена бира не помага ли ?

2

преди 15 години

Колко са им платили на първите от Кока-Кола, захарта е причинила повече смърт от всички войни и наркотици взети заедно, на времето са мислели да я забранятДоклад на световната здравна организация иска да препоръча макс 10% от дневните калории да идват от рафинирани захари и веднага захарните и хранителните гиганти заплашват да спрат финансирането от САЩ на ООНтия яко тровят населението, което е супер за Рош, Глаксо, Мерк и сие