5

VladTepes

преди 1 седмица

Има далеч по-сполучливо осъвременяване примерно Aegonia - Ща да ида, Майчинко, Самодива, Иска ми дума гората.

4

Анонимен

преди 2 седмици

Песента много ми хареса и реших да я осъвременя.Глупост е това според мен,като ти е харесала защо я променяш?Все едно да осъвремениш боянската църква с графити или да вкараш айфони и състезания с мотори във Под игото.

3

Тенгри кан

преди 2 седмици

Аз песента я коментирах от гледна точка на Тенгриянството, не толкова дали модерно е представена. Смешно е да се търси модерност;))) Модерността е за хора, които са загубили връзката с корените си и вече са други, т.е. не са българи. За тях и 100 такива песни да се направят, нищо няма да им говорят. Техният танц е кючека. Затова песента е уникална с древността, която загатва и атмосферата, която създава и с носийността, която представя, с онзи символ Х по нея, на алпа Субан Верени!;)))

2

Тенгри кан

преди 2 седмици

До БлагоевградДържава Македония не съществува. Затова краят е Пирински край, част от България. Скоро и Скопие ще наречем Скопски Край, а Охрид, - Охридски край на България, защото ще поделим тази територия с албанците;)))

1

Благоевград

преди 2 седмици

Пишете истината.Нарича се Пиринска Македония , или Пирински дел на Македония , а не Пирински край.Страх Ви е от името Македония , страх Ви е да споменете думата Македония.