125

До Иван

преди 3 седмици

Е, Иване, дето си млад мъж на 42 години, млад си бил преди 15 години. До сега ако си искал, ще да си посъбрал нещичко. Що щеш у вашите на тая средна възраст?

124

До до 120

преди 3 седмици

А вие, писачите от "ИТ сектора" сте най-банални и досадни. Обикновени брокерчета или кодерчета, тръгнали да лъжат на едро из нета. Дано ви се върже поне някоя жена, че ще останете и там на сухо.

123

КаскетЯ

преди 3 седмици

Ей, вече се притеснявах че няма поръчкова статия за имотите как се вдигат цените и масово се купува за по 3-4 хиляди евро на квадрат! Тая вечер ще спя спокойно!

122

Анонимен

преди 3 седмици

От 13 години съм под наем и ме устройва идеално.В статията никой не отчита факта, че за собствен имот се начислява и амортизация. Или иначе казано - на 10 години по 50 хиляди за ремонти/не лукс/, само най-необходимото. Така, че за 30години имаме още едни 150 000лв към днешна дата. Последно наех тристаен в Хаджи Димитър новичък за 1500лв, като сме трима човека и влязохме на новонаправено, докато стария го ползвахме 4 години и вече е за ремонт, а беше кукла...и така сменяме като стане за ремонт.

121

Гъчо

преди 3 седмици

Вземате един балон и карфица, качвате се в метрото, пукате го и гледате откъде ще замирише- там е брокера! Щото е напрудил от страх! Такова е положението в София, всички лъжат,че цъфтят и пеят, но всички се тресат от страх.

120

до 120

преди 3 седмици

Забавни сте ми с тези "роби на банки". И аз съм в ИТ сектора, ама тия 4к ги правя на ден, два. Първото си жилище купих на 24, въпреки че имам сума ти имоти по наследство. Дадох един от тях под наем и изплатих ипотеката за 5 години. И така стигнах до доста имоти, до един изплатени. Какво направих последно? Взех на кота било 20 апартамента. На Акт 16 продадох 7 от тях и изплатих останалите. А най-сладко е да оперираш с парите на банката. А татко има грешно мислене на провинциален аутсайдер бедняк.

119

Анонимен

преди 3 седмици

На ниско ниво в ИТ сферата съм, работя за малко над 4 хил. лв. Нямам навършени 25 и живея в провинцията при мама и тате. Брат ми е с година по-малък, в същия сектор е, все още учи и работи на 4 часа за 2 бона. Помагаме на родителите си, те на нас също, нищо не ни липсва и на четиримата. Тате казва да купуваме, когато решим, но роби на банки да не ставаме.

118

Анонимен

преди 3 седмици

117, нещо бъркаш, не може да изкара наемателя толкоз лесно, какъвто и дог. да има, зашото това се квалифицира като самоуправство.Трябва да си плати на ЧСИ (който да дойде с полиция) и да и направи "въвеждане във владение" или както там се казва...

117

Анонимен

преди 3 седмици

Не се напъвайте , вече гръмна балона . Такива цени вече евентуално след 10 години .

116

пияница мистик

преди 3 седмици

До Анонимен 113 === Ами моята съседка и настояща любовница също е много имотна и понеже е сама жена, една кльощава такава и знае, че ако някой наемател и се изрепчи и нищо не можа да направи. Та си работи с една брокерка, нейна приятелка която и прави железни договори. Ако наемателят счупи или разруши нещо да го възстанови иначе има право да го изгони с полиция в рамките на седмица. Вади му багажа пред вратата и не може нищо да направи нахалника. Затова всичките и имоти са и с договор

115

Анонимен

преди 3 седмици

До 113 искаш само да получаваш такъв закон в природата няма 113 НЕ може само да искате кога ще го разберете

114

Анонимен

преди 3 седмици

Kakви наеми?? Да сте виждали някой да сключва договор за наем?

113

Анонимен

преди 3 седмици

Давах малък апартамент под наем на културна двойка в продължение на 4 години . След тях ремонт на банята 7000 лева и малък ремонт на кухня за 2500 -общо 9 500 лева . Те плащаха 550 лева или 6600 на година 26400 за 4 години . Днанък 2640 + 9500 = 12 140 лева разход .14 260 лева уж чисти , обаче се налагаха някакви дребни неща , като осветление или смесител в банята тоест още поне 1000лева мога да махна . С други думи половината от наема заминава ... и главоболията са много . никога повече !

112

Шоп до 105, 107, 108

преди 3 седмици

Много сте наивни, значи. Друго се прави. Намираш такъв, който не плаща данъци и се уговаряш с него без да правите договор. После се настаняваш с цЕлото си семейство и не плащаш наем. Законите са такива, че трудно може да те изгони, след като води съдебни дела.И след дело не може да те извади, ако успееш да се изкараш, че си безработен и ти, и жена ти и внимаваш винаги в жилището да има нЕкой. Защото, ако ви издебне, че ви нЕма може да смени бравата и ако я разбиеш за да влезеш, се счита за взлом

111

Бирник

преди 3 седмици

Наеми, заеми-много мисъл има излята и в статията, и в коментарите. Истината, че едното и другото е кофти. Тези с ипотеките пропускат няколко много важни елемента в математиката - лихвите /които никак не са малко/, данъци такси, ремонти и куп други разходи, които наемателя не ги мисли, докато е под наем. В момента хубав, не луксозен ремонт на двустаен в СФ е не по-малко от 25-30 000 евра с уредите и мелелите. Наем 800-850. Демек 6-7 години бъхтиш за ремонта при 100% заетост. После пак и тн.

110

Анонимен

преди 3 седмици

Като чета коментарите пак се убеждавам,че на почти всички ви липсва логическото мислене и често нямате елементарни познания по лихви и изплащане на кредит. Ситуацията за покупка и изплащане на жилище ви е съвсем непозната и загадъчна. Всички говорите как е днес, но не мислите как ще е след 10, 20 или 30 години.

109

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен 106 Това е друг аспект на проблема. Онзи с червеното яке може пък да кандиса да му донесат в брой само 10 000, като капаро. Какво би станало при предаването на паричките, това не само Шерлок Холмс би могъл да предвиди.

108

Анонимен

преди 3 седмици

Посления ми наем се опита да го вдигне на 800 лева , веднага си намерих друга квартира на 600 лева . Напуснах старата квартира и му напълних каналите с монтажна пяна която не се вижда на пръв поглед . Парите който ми е взел като наем ща му излязат през носа и нямаме черно на бяло че съм живял там защото той не плаща данъци .

107

Германец

преди 3 седмици

Аз на моя нагъл бг рентиер като напуснах и му оставих и 35000лв щети.Да си ги покрие с увеличението

106

Анонимен

преди 3 седмици

До 104 .Плащанията в брой над 10 000 лева са незаконни .