102

555

преди 1 месец

Гърци и работливи , с АI ли пишете статиите ?

101

Анонимен

преди 1 месец

В продължение на 101.... Като дават на неработещи, всъщност правят доходите на работещите нищожни и така работа за 8ч не ти осигурява оцеляването или поне стандарт. Същото стана, когато жените масово излязоха на пазара на труда и не са вече домакини- двамата работят по 12ч и нямат стандарта от преди с 1 работещ мъж в къщата. Спасението е пари срещу повече стоки на пазара, т.е. от повече работа, а не от помощи. 5х10лв срещу 4 хляба правят хляба по 10лв. 5х10лв срещу 10 хляба държат цената на 2лв.

100

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 8 Наполовина си улучил. Намалянето на парите няма да спре лйфстайла на хората, няма и да ги научи чрез мизерия. Просто ще вкара икономиката в релси. Проблемът е като у нас през 90те с инфлацията. Когато всеки има по 2000 евро, той се състезава с другите за едни и същи стоки и услуги и цената се вдига. Фризьорката няма 1 час да те подстригва за 5 евро и да остане с 500 евро на края на месеца, ще ти вземе 20 и нагоре. Наемът ще стане 1000-1500 и т.н.

99

Баш АНОНИМЕН

преди 1 месец

И тука се срещат болни Путинопоклоннически гламави коментари!

98

Анонимен

преди 1 месец

Липсата на работна ръка си има лек. Не разбирам дали от глупост или некадърност политици и банкери не схващат какъв е проблема. Нямам претенции да съм най-умният но ме изумява некомпетентноста на световните лидери. За да се върне светът към нормалното трябва да спре безцелното наливане на пари под формата на помощи и други глупости. ФЕД и ЕЦБ трябва да съкратят активите си наполовина. Тежка рецесия и мизерия ще накара хората да ценят парите и хляба. Този декадентски лайфстайл трябва да спре сег

97

Боби

преди 1 месец

И това важи за частния сектор, където и в България я има тази 6 дневна седмица в някои длъжности, където се работи денонощно и без почивка и на смени.

96

Просто питам....

преди 1 месец

Ама нали който е член на ЕС е в клуба на богатите, благоденстващи атланто-европейци? Нали всичко е цветя и рози и мед и масло?

95

Анонимен

преди 1 месец

Не знам, ама тогава по колониите робите май само в неделя не са работили.

94

Седмицата на гюро

преди 1 месец

Три дена за държавата . Един ден за децата . Един ден за храна.Два ч аса за жената и колата.другото бензин и цигари. Ама съботите за кого ше рабтим ?

93

Euro Group Holding

преди 1 месец

Всъщност въвеждането на еврото е положителен подход! Вече няма да си играем да ходим да обръщаме валутата от лева в евро и обратно!

92

Анонимен

преди 1 месец

Когато беше голямата криза в Гърция дълговете им бяха достигнали до 368 милиарда Евро. В момента дълговете им са 407 милиарда Евро. Освен това демографската им криза е същата като при нас. Не раждат никакви децата и скоро няма да има кой да работи. Така че скоро може и 7 дневна работна седмица да въведат и дъртаците даже ще бачкат по 16 часа на 2 смени. Това е една приключила държава. Вземат заеми за си поддържат изкуствено високия стандарт. Тези пенсии и заплати там не са реални.

91

Собственик на тесла

преди 1 месец

Кък не се сетиха нашите да бъзнат едно законче . Да ги изгърбя мойте амсалажи да ми бачкат съботите и дан мрънкът много .

90

Да се знае

преди 1 месец

Работлив грък и зелен кон, няма. Няма, не се е родил и няма да се роди никога.

89

Клубът на Богатите

преди 1 месец

Ама какви са тия приказки за бедност и 6-дневна работна седмица в Клуба на Богатите?! Русия фалира миналата година, обсадили сме Москва, а ЕССР просперира ли просперира!

88

Анонимен

преди 1 месец

2036 ЧАСА ГОДИШНО С ОТЧИТАНЕ НА 42,8 ЧАСА НА СЕДМИЦА СА САМО 226 ДНИ,КОЕТО СЪС 104 УИКЕНДА ПРАВИ 330 ДНИ. ОСТАТЪКЪТ ОТ 35 ДНИ ЯВНО Е ЗА ПРАЗНИЦИ И ОТПУСКИ. НЯМА НИЩО ОСОБЕНО...

87

Анонимен

преди 1 месец

"По този начин Гърция иска да се справи с един проблем, който съществува и в Германия липсата на квалифицирани кадри."=========Което ще рече, че мнозинството там са общаци с ниско образование. Но иначе не били мързеливи ;) ахаххаха

86

Анонимен

преди 1 месец

И ЗАЩО СА НИ НЕГРАМОТНИ БГ ПРОГРАМИСТИ КАТО ИВАН ДЕТО МОЖЕЛ ДА РАБОТИ САМО 3-4 ДНИ??? ТАКИВА С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ И МИНАВАМЕ КЪМ 80% СЪКРАЩЕНИЯ И ГИ ЗАМЕСТВАМЕ С ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ УПРАВЛЯВАН ОТ ОСТАНАЛИТЕ 20%!!!

85

до 21

преди 1 месец

а българите даже и не присъстват,на българина чичо му го е назначил във фирмата си и пишман работника даже не стъпва,а се развява по островите,кеф ти Бахамите,кеф ти Малдивите,една троха хляб не сте произвели,но заплатите космически,разходи нулеви,да видим дали този балон ще се спука скоро и дали ще има край вашия безплатен обяд,наглеци,самозабравихте се от безгрижен и охолен живот

84

Анонимен

преди 1 месец

Бг бизнесмените ако може ще направят да се бачка 7 дена, а да се плаща за 5

83

До Иван

преди 1 месец

и аз съм в IT компания и имам достъп до заплатите на колегите програмисти - това "минимум 15к месечно" е някакъв мираж - раздели на 3 за по-реалистично...