9

Заради отровите

преди 2 седмици

А едно време когато корите бяха НЕ отровни правехме от тях сладко или ги добавяхме в сладкиш. Сега всички гореизброени употреби са опасни заради отровите с които ги пръскат.

8

Анонимен

преди 2 седмици

О-в Кюрасао, Карибите, 19 в. Богат холандец прави огромна плантация от портокали за бизнес износ в родната Холандия. За съжаление насажденията се оказват капризни, вероятно и собственика е неподготвен и плодовете, макар и много, са дребни и горчиви. За ядене не стават, но ароматът им е силен на цитрус и той решава да ги свари на алкохол. Така се ражда ликьорът "Кюраско". За материал ползват корите на плода, богат на етери, цвят и аромат. Може и в къщи, водка, кори и захар.

7

Анонимен

преди 2 седмици

Ако белите портокалите с голи ръце, винаги ви избиват червенини, обриви, сърбежи и пъпки. Не бих изпозвал отровни кори за нищо, камо ли за сладко или за в сладкиши.

6

да ама не

преди 2 седмици

Порткалитех не се вмият и по корите има 1. оцветители за да им придадат търговски вид. 2. препарати за растителна защита ,които се пръскат по всяко време преди бране защото никой не предполага че ще ги ядат с корите 1същото се отнася за дините ппешите внос.

5

Анонимен

преди 2 седмици

Само да вметнем, че портокаловите кори са неядливи заради химикалите, с които се третират плодовете. Освен, ако не са био, разбира се.

4

Анонимен

преди 2 седмици

На отлидък много молци и търтеи!

3

Анонимен

преди 2 седмици

A бананите :)))

2

Анонимен

преди 2 седмици

Премахването лоши миризми от хладилника и Премахването лоши миризми и от гардероба доказва че все едно къде ще държиме чурапите смърдящи на луканки и луканките втръдени като чорапи, Народе.

1

Анонимен

преди 2 седмици

Слагаме ги в чая. Молците ги обичат и внимавам като суша кори да няма молци.