72

Анонимен

преди 1 месец

ами като е наблъскано всичко в София - нормално е да има задръстване,като например кой "умен" с представка "мало" измисли на Рожен да сложат митницата? по този така наречен"булевард" да се изсипват тировете вместо да речем някъде в Божурище? а тия кресливите "зелени" защо не ходят на село да пасат трева и на чист въздух щом в София им било мръсно.

71

до 66

преди 1 месец

и ти ли си този който ще каже кой е дорасъл за собствена кола?мезду другото старата ми кола е доста по здрава от разни кошницис 10 и 15 години по нови където всяка част е консуматив.Да не говорим за "новия внос" който в немския сайт показва какви ръждилници идват а тук ги замаскират колкото за продажба

70

Анонимен

преди 1 месец

До Али БегаХората си плащат за доставката. Ти обяви ли си бакшипите в НАП? Ако ти е трудно си намери друга работа, а не да просиш инфраструктура от всички.

69

От 66

преди 1 месец

До Реалист /68/ Ха ха ха, на мои познати един самозабравил се председател на домсъвет беше казал, че асансьорът е културна придобивка и затова и те трябвало да плащат такса за него, макар че живеят на партера и трябва да изкачат само три стъпала, за да стигнат до вратата на апратамента си. А ти не си разбрал какво искам да кажа. Нормално е всяко семейство да има автомобил, а също и онези хора, чиято работа е свързана с много движение из града или ако живеят на такова място, че

68

Анонимен

преди 1 месец

" когато съм шофьор - мразя пешеходците, ... когато съм пешеходец - мразя шофьорите, НО ... и когато съм шофьор, и когато съм пешеходец -- МРАЗЯ ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ! "

67

Анонимен

преди 1 месец

Нормално, селяните искат дизели !

66

Анонимен

преди 1 месец

Центъра трябва да е забранен за всички дейности , които налагат човек да ходи до там. Така там ще има най вече реститути, а нормалните хора рядко ще минават от там. Това ще реши всички проблеми. На никой не му е приятно да ходи в смотания, мръсен, задръстен център.

65

Анонимен

преди 1 месец

Не знам какви щели да стават европейските градове, но засега навсякъде се минава с кола. Само където има "стар град" като историческа забележителност за туристите, има ограничения.

64

Анонимен

преди 1 месец

В ЕС всички градове ще стават зелени 15 минутни градове, без коли, пеш и с колело. Бг е в ЕС.

63

Анонимен

преди 1 месец

Днес и утре по независещи от мен причини, не мога да си използвам колата. Резултатът е, че не мога да си свърша и половината от предвиденото за деня и то до 20:00 часа, а не до 16:00, както ако бях с кола.

62

Реалист

преди 1 месец

Идея си нямаш какво е пренаселен град. София е много далеч от пренаселване. Какво разбираш под трошки? Средната възраст на колите в София е около 12 години, както в подобните градове е Европа. Срамно ли е да си без кола е неприложимо в случая. Защо някои живеят още във времето преди ВСВ и не схващат, че колата е необходимост, а не лукс. Всяко домакинство трябва да има поне една кола. Колата дава свобода на придвижване, което градския транспорт, велосипеда и тротинетката не дават.

61

Анонимен

преди 1 месец

смучи софия?

60

Анонимен

преди 1 месец

До Айде бе - И аз се чудя защо хиляди хора се качват на стари трошки и презадръстват улиците, след като има метро и други видове градски транспорт. Не му ли идва наум, че след като не може да си позволи да кара нещо друго освен разпадаща се тенекия, значи още не е дорасло за собствена лека кола? Не е срамно това, че някой нямал собствен автомобил, срамно и скандално е това, че мърси въздуха и създава хаос в пренаселения град.

59

До Анонимен 43

преди 1 месец

И аз помня това време. Сега, ако кажеш на някое днешно дете, че са те пускали лятно време по тъмно да си играеш на народна топка на уличното платно, то ще си помисли, че го лъжеш. Живея в централната част на София, но на тиха уличка, на около 50 м от основен булевард. Наистина беше възможно по тъмно да си играем и на уличното платно, а през деня момичетата си играеха на "Дама", начертана с тебишир на тротоара, защото все още не качваха колите по тротоарите. Ееех, спомени ...

58

А защо не два етажа?

преди 1 месец

"Фритьоф Нансен" и без това е достатъчно натоварена улица. Сега, велоалея плюс двупосочно движение? Ами да направят уличното платно двуетажно, тогава може би то ще успее да поеме допълнителното натоварване! Колко му е, пред прозорците на втория жилищен етаж да минава още едно улично платно, все едно че там има голям мост! Та да ни се чудят на акъла как си претоварваме и без това презадръстения център на града!

57

1

преди 1 месец

Протеста не е заради велоалеята, а заради безумната организация на движение! Прави се нещо само с маркетингов ефект без никакъв анализ!

56

Мичо Враниеш

преди 1 месец

До Анонимен 43: Сега ако си играеш на улицата, може да те има по новините. Има много автомобили и Шофьорите убийци само чакат някой да изкочи и да се запишат в графата.

55

Анонимен

преди 1 месец

Да ще караме само колела, ще ядем само трева, ще ходим голи, ще живеем в землянки, няма да се отопляваме, няма да се къпем, забравете за ел. енергия и ето това е прекрасния нов зелен свят. Ще целувате протретите на великия шаман Грета Тунберг и нейния местен наместник Тома Белев, ще маршуравате и пеете революционни песни, после в 8 часа по леглата с кокошките, а който не слуша в Белене за превъзпитаване на неверници.

54

Йо

преди 1 месец

До Аз. Прав си, че от провинцията правят целия калабълък. Ако не бяха те тази велоалея вероятно нямаше да пречи. Аз поне им вдигнах наемите да имам полза от тях като ми създават такива неудобства. Хубаво е, че повечето хора започнаха да им вдигат наемите и поне некадърните бачкатори на минимална се върнаха по родните места и започват да остават по-кадърните. Ама има още доста, които ги държат на нисък наем, че правят мазало в София с присъствието си, а пък не допринасят за развитието на града.

53

Али Бега

преди 1 месец

Тия в центъра поръчват си храна с доставка, ама не мислят как им я карат. Е, може да излезете от вмирисания си апартамент и да видите, че велосипедисти ви я носят. Те имат нужда от велоалеи!