12

Ходещ на Ступа често

преди 4 седмици

До АнонименНе схващаш основното в будизма. Няма страдание. Има път и всяко предизвикателство може да се възприеме като урок, не като източник на страдание. Страданието е лично интерпретиране и емоционално преживяване, когато вместо него трябва да има осъзнаване и проСВЕТление /светлината да проникне в същността ни и да ни издигне до по-високи честоти на вибрация на материята, която ни изгражда и съответно на духа, за който тялото ни е храм. задълбаваш на генетично ниво, а гените СЕ МЕНЯТ!

11

Анонимен

преди 4 седмици

Животът е труден и всичко е преходно. Това трябва да се приеме. Само обичта носи удовлетворение.

10

61

преди 4 седмици

Тази на снимката може да ме буди когато си поиска!

9

Анонимен

преди 4 седмици

Текстът е поредната глупотевина. Който го е писал, едва ли работи нещо смислено. Как си предствя например една детска учителка сред трийсетина деца да е с модела който препоръчват тук. Кои са тези стойностни хора, които просто "живеят живота си" ...?

8

Анонимен

преди 4 седмици

Целта на будизма е медитация и как да спрем да се прераждаме, затова не би трябвало да дава подробни съвети и само отбягва въпроса как наистина да СПРЕМ. Целта на живота е да се пренесе ДНК молекулата в бъдеще, без оглед на страданието на организмите. Те са само демонстративни модели, които да бъдат проверени и доказани като продължават да доказват че могат да страдат и същевременно да изпълняват ролята си. Имаме много мозък и това усложнява мисията защото знаем че сме обречени.

7

Анонимен

преди 4 седмици

Правило на Буда - у чекмеджето само пачки по 500 евро :)))

6

Анонимен

преди 4 седмици

основното е да се задоволяваш с това, което имаш, неосъществените желания водят до страдание, няма желания - няма страдание

5

Анонимен

преди 4 седмици

Смисълът на живота съвсем не е трудно да се намери, стига да сме наясно по какво се различава живата от "неживата" материя. А то е - по начина на възпроизвеждане. "Неживата" материя се възпроизвежда в същите структури, а "живата" - винаги е различна. Пиша думите в кавички, защото и т. нар. елементарни частици също са в непрекъсната промяна. Което значи, че смисълът е в творчеството, в създаването. И човек е удовлетворенм когато реализира творческите си заложби, а не като плюска и тъпче.

4

Анонимен

преди 4 седмици

Много полезна информация, във връзка с галопиращата ДЗЕН-инфлация

3

Навитак

преди 4 седмици

Искам Мишето в дзадзен поза- тук и сега!

2

Основното

преди 4 седмици

Дзен правило за ходене по вода е да стъпваш по камъните, които са на 2 см под повърхността на водата.

1

Анонимен

преди 4 седмици

Психоложката на хан Крум го питала как се справя със стреса. А той отговорил: "С изкуство. Правя чаши."