42

Анонимен

преди 1 месец

Има майчинска криза и липса на чуства в Българската жена, срам и позор забравила му е усещането от соц филми....

41

Анонимен

преди 1 месец

Трябва да се увеличат малко заплатите , минималната също . Щото не стигат . То здравеопазването е зле , но не мисля че докторите взимат малко , почти всички карат скъпи коли . Трябва да се направи нещо

40

Анонимен

преди 1 месец

НСИ дава други заплати. За 2023 година в здравеопазването в обществения сектор са работили 3/4 от заетите в сектора, а в частния 1/4 от заетите. Средномесечната заплата в сектора е била 2046 лева, но в обществения сектор е била само 1871 лева, а в частния 2567 лева. Това е при средномесечна заплата за България от 2012 лева. Вероятно в новината са основни заплати без плащания за извънреден труд и т.н.

39

090

преди 1 месец

До Анонимен - Има приказка: Което не мож купи с пари се купува с двойно повече пари. Ама крадците не дават

38

Анонимен

преди 1 месец

Бялата мафия търси съчувствие от жертвите си. Нагли и безочливи.

37

Интересно

преди 1 месец

Хем не достигат сестри, хем работа за сестри няма ;) Където се пусне обява е в тежко отделение за 900 лв. А да се грижиш за хора не е лесно.

36

Проста сметка

преди 1 месец

Има предостатъчно желаещи да следват медицина или да учат за медицински сестри. Но няма желаещи да работят тук. В САЩ една сестра получава средно 15 000 долара месечна заплата, а общопрактикуващият лекар - 60 000 долара. Ако е специализирал, докторът ще бъде много по-високоплатен там. И няма да го бият.

35

Анонимен

преди 1 месец

Защо по време на великото крадене при пЛандемията стигаха, а сега не стигат? Сега няма ковид пътека по два бона и бонус за първа линия по два бона. Някой с предположение защо тогава стигаха, а сега не стигат? И още нещо - кога ще бъдат осъдени и затворени за активно участие в измамата с цел лична облага?

34

Анонимен

преди 1 месец

За сметка на това имаме за износ администрация по НС, МС, ВСС, комисии, агенции, дирекции и т.н. Докога ще храни държавата излишни хора, а няма да има за тези, от които е налице необходимост?

33

Анонимен

преди 1 месец

Не, че сестрите недостигат, болниците станаха много. Навсякъде нови болници, нови медицински центрове, всичко това изисква специалисти.

32

От До Петя

преди 1 месец

Ами по- надолу се говори и за сестрите в болниците. То и статията, заглавието и е 30000 сестри не достигат. Нали се сещаш че това са сестрите за цялата страна за всичко не само за ясли и градини.

31

афган

преди 1 месец

Медсестра от афганистан не става ли ? Или от бангладеш ? По плана за възстановяване и устойчивост . Възстановихте ли се устойчиво ?

30

Анонимен

преди 1 месец

Хора има....пари няма!

29

бг смешки 2

преди 1 месец

ПЕТЕНЦЕ , на кой свят си ?!?!???

28

До Петя.

преди 1 месец

Хехе, Пете, явно не си влизала в отделение и дано не ти се налага. Знаеш ли какво прави една кардиологична сестра? По над 14 часа ѝ е дежурството, като се започне от получаване на инструкциите от предишния и предаване на следващата смяна. После определяне, пускане на лекарствата, ЕКГ-та, постоянна работа на компютър, издаване на ИЗ-та, обслужване на болните до най-личните им нужди (хранене, помощ). Някои сестри дори поставят и катетри. Санитарките мият само подовете и изхвърлят изпражненията.

27

ааааааа

преди 1 месец

всичко читаво отдавна избяга от БЪЛГАРИЯ !

26

бг смешки 2

преди 1 месец

хората имзират яко на българина не му пука !

25

19 до 21

преди 1 месец

Къде останаха тези инженери, които "носят отговорност"? Къде имаме инженери в България вече? Всички строежи, които се предприемат, са на равнище такова, че да се изисква непрекъсната "поддръжка", сградите се правят от "слама", с цигър-магър за облицовка, без предвидена вентилация и възможност за чистене на стъклата. покривите - плоски, за да тече, големи офиси с централен климатик - за да се разболяват всички поголовно. Което го пишете, е хубаво и БИ могло да е вярно, но НЕ Е.

24

Анонимен

преди 1 месец

До До 21 И защо ще те излекува ли? Сигурно цял живот е учила как да сложи абокат-а.И не не бяга по Англия и Германия за да я клецкат за парички.Един студент по медицина, често пъти е по човечен от "милозивата" сестрица.

23

Д0 22

преди 1 месец

До Анонименвече го виждаме дебелия - хората измират като кучета ! на българина обаче не му пука особено ...