18

Читател до 17

преди 1 месец

То май или не си прочел статията или не си разбрал какво е публикувано в нея. В изброените от теб държави важи факта, че вятърът задвижващ перките е 9, 6 м/с а в българското черноморие е 8м/с което означава според публикувано то в статията 50% по малко електроенергия. Да не се окаже накрая според твоя коментар, че трябва да построи нещо което което да се окаже нерантабилно като Американските Марици за което всички потребители на електроенергия трябва да плащат.

17

Чиченеца

преди 1 месец

Браво другарю доцент, кажи им на тъпанарите в Дания, Норвегия, Германия, Полша, Нидерландия, Белгия, и Франция, както и на тъпите англичани, че няма полза от вятъра. Най ни е сладка руската газ и нефт. Дума не може да става да имаме енергийна независимост.

16

Анонимен

преди 1 месец

preach! Това сме го уували преди 20 години, вярват или не, днешните зелени. Ако беше ефективно, перките нямаше да са по калдъръмите из сливен и по бреговете.

15

Анонимен

преди 1 месец

От грижата за природата ще унищожим природата.В сички дават акъл но пари никой не дава.А според някои пари за природата са пари хвърлени на вятъра.Каква е истина обаче никой не кзва,а всеки гледа да"намаже" филията,колкото се може по дебело и то без да се"бръкне"в джоба му.Ама ГОСПОД си знае работата.

14

Анонимен

преди 1 месец

Христо и Мирчев с лодката ще ги поддържат всеки ден.

13

Анонимен

преди 1 месец

Пирин е малък! Черно море е дълбоко. Ламанша е дълбок 40 м.

12

Анонимен

преди 1 месец

Когато трябваше да се пречи на ски туризма еколозите казаха, че Пирин бил малък спрямо Алпите и стига толкова лифтове! Сега ни убеждават колко е голямо Черно море и как може мнооого перки да побере!

11

Анонимен

преди 1 месец

Само при нас черно море не става за нищо, ни нефт, ни газ, ни перки, сигурен съм, че и за солари няма да стане. А Румъния се оттъърва от червените гн1ди и ще си помпа нефт на воля.

10

Анонимен

преди 1 месец

Кое го налага? Как се предполага да бъде финансирано!

9

Наскоро

преди 1 месец

в Дания или Норвегия забраниха изграждане на голям ветропак в морето. Променят въздушни течения, вредят на миграция птици, вредни шумове, унищожаване биологични видове. Не могат да се рециклират заравят в почвата пластмасата. Ниско КПД. Смазочните масла и материалът за перки са в пъти по-неекологични от други източници. Ефективността на Гълфстрийм е намаляла значително, една от причините перки.

8

Анонимен

преди 1 месец

хукнаха "експерти", които надали знаят какво е електричество да ни обясняват колко неизгодно е да използваме ветровата енергия! То сигурно Северно море е кротко и спокойно плиткодънно езеро, затова там гъмжи от ветрогенератори! Ама така им казали от Масква и те развиват лакърдии!

7

селтак с тумбак

преди 1 месец

Междувременно румънците си приеха закона и започват да го строят ... да са ни живи и здрави експертите!

6

ze nigmar

преди 1 месец

Га някой ти иска мнението...:)))

5

а соларите

преди 1 месец

на покрива на съседен вход са сложили два реда солари и температурата с покачи. В Момента съседитени ни осигуриха варене в собствен сос. Никой не питаха, от никой не искаха съгласи. При една градушка от 2014 - всичко ще бъде ле Преди 2014 има ше още една такава година - с южен вятър - ролетните щори бяха на швейцарско сирене

4

Фара

преди 1 месец

Черно море било характерно със силни бури и рязка промяна на дълбочината....*** нашито море пак е най-най-най....аве откъде ги изкопавате тея професори,академици и нещатни сътрудници на ДС? Те хората почти в северния ледовит океан имат перки в открити води , ние тука в едно полузатворено легенче даже кораби на е страх да пуснем , че дъното се мени и като духне слабия вятър бурите стават най страшни...*** ***

3

Анонимен

преди 1 месец

кат се прекършат от вятъра тея перки ше е *** кефа в парламента :)))

2

Честита Промяна!

преди 1 месец

Предателите с пералнята и мазното турско кафе не ги интересува полезно или ефективно! Интересува ги само да изпълнят нарежданията от посолството за да си вземат комисионната и да върви контрабандата!

1

Анонимен

преди 1 месец

ше видите перки в черно море ама на руските кораби